0
TimeOut

foto:facebook/antoniomendez

Antonio: Da volim crno – bele

Objavljeno: 17.12.13 u 17:42

Tokom života navikli smo da slušamo o armiji navijača evropskih klubova u zemljama iz kojih potiču ali i sa drugih kontinenata. Ti klubovi imaju milionske skupine navijača širom sveta, ne zna im se broj, a na stadionima se može čuti najrazličitiji jezici. Da li ste ikad pomisli da jedan klub iz Srbije može imati vatrenog navijača iz Španije? Govorimo o Antoniju Mendezu, špancu koji od 1992. neprestano prati svoj voljeni tim, Košarkaški klub Partizan.

foto:facebook/antoniomendez
foto:facebook/antoniomendez

Antonio je rođen 1979. godine u Ferolu, čuo je za Partizan kada je imao svega 10 godina. Njegove simpatije prema Partizanu prešla je u ljubav onog trenuka kada se mladi tim Partizana popeo na vrh Evrope, a gde je kao domaćin igrao u Fuenlabradi.

Kako i zašto  si zavoleo  baš Partizan?

– Sve je počelo zbog košarke naravno. Kada sam počeo da igram košarku sa svojih 10 godina, Partizan je harao Evropom, a Jugoslavija svetom. Svi moji omiljeni igrači su bili iz Jugoslavije i naravno bili su članovi Partizana, a to su: Paspalj, Đorđević i Danilović. Oni su jednostavno bili najvažniji igrači u svetu. Partizan je najbolji tim koji sam ikada gledao i [ta mogu da kažem o Grobarima: strast, srce, odanost to je Partizan za mene.

Da li si pratio utakmice Partizana uživo?

– Da naravno, bio sam u Beogradu pre nešto više od tri godine, tada je Partizan igrao završnicu Evrolige. Odgledao sam četiri meča između crno belih i Makabija, san mi se ostvario sa tim utakmicama. Danima sam mislio o tome i za mene je to doživljaj koji ću zauvek pamtiti. Verujte, jedva čekam da dođem u ponovo, jer su Beograd i Pionir moja druga kuća. Voleo bih da dodam da podržavam Partizan i u fudbalu, kao i u rukometu, voleo bih da vidim i popularni JNA, fudbalski hram – odgovara sa osmehom Antonio.

Šta misliš da li Partizan može u top 16?

Uvek gledam Partizan u Evroligi, kad god mogu gledam i ABA šampionat, gde mislim da smo ubedljivo najjači. Košarka je čudo od igre, neverovatna je,  moj tim će  garantovano igrati završnicu, sa svim našim ekonomskim problemima, prolazak u TOP 16 bi dobrodošao. Naša deca rade veoma dobro, Milosavljević i Bogdanović dominiraju u svim takmičenjima, mislim da smo malo tanji pod koševima, morali bi centri više da rade, ali verujem da će uz Duleta postati igrači kakve želimo.

foto:facebook/antoniomendez
foto:facebook/antoniomendez

Pomenuo si Duška Vujoševića, šta misliš o njemu?

Šta mogu da kažem za Duleta…. On je pravi vođa, jedan  je od najboljih trenera u Evropi. Radi veoma dobar posao godinama, mnogo radi za naš klub i našu košarku.

Tvoj omiljeni igrač Partizana?

Veoma, veoma teško pitanje… Kićanović, Đorđević, Danilović, Vujanić ili Peković. Ne mogu da kažem samo jednog, mogao bih da navedem barem još dvadeset igrača!

Omiljena pesma?

– Da volim crno bele. Ova pesma predstavlja savršenstvo i to koliko su važne ove boje za mnoge ljude koje
vole i žive za ovaj naš klub. Kako kažu Grobari, za druge se navija, Partizan se voli. Veliki pozdrav iz Španije za svu moju crno belu familiju – kazao je na kraju Antonio.

hotsport.rs/M.N.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter