0
Fudbal

Papa oduševljen, San Lorenco prvak Argentine

Objavljeno: 16.12.13 u 17:18

San Lorenco

Fudbaleri San Lorenca novi su šampioni Argentine. Čak ni remi bez golova sa Velez Sarsfildom, u 19. kolu šampionata, nije ometo tim za koji navija i Papa Franja da osvoji titulu.

San Lorenco je tako stigao do 12. trofeja u svojoj istoriji i prvog još od 2007. godine. Zanimljivo je da su titulu osvojili sa najmanje sakupljenih bodova (33) od kad postoji takmičenje. Drugo mesto su podelili Lanus, Velez Sarsfild i Njuels Old Bojs sa po 31 bodom, dok je Arsenal trećeplasirani sa 30 osvojenih bodova. Boka Juniors je tek na 7. poziciji sa 29 bodova, dok je River Plejt na 17. mestu sa 21 bodom.

Najbolji strelac San Lorenca sa 8 golova, Ignjasio Pjati, bio je oduševljen nakon osvajanja titule:

„Spadamo u red timova koji se na svakom meču trude da igraju dobar fudbal i kontrolišu igru. Bili smo najbolji i zasluženo postali šampioni“.

Ni trener ekipe, Huan Antonio Pici, nije skrivao svoje zadovoljstvo:

„Osvojili smo titulu u velikom stilu, ostavili iza sebe sve rivale, naročito dva najveća kluba, Boku i River. Presrećan sam zbog ovog uspeha“.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter