0
Fudbal

Na SP u Brazilu neće biti ’novih vuvuzela’

Objavljeno: 16.12.13 u 11:40

Svi ljubitelji fudbala vrlo dobro pamte kako ih je pre četiri godine do ludila dovodio iritantni zvuk vuvuzela. Na sreću, na SP u Brazilu neće biti ovakvih problema, iako je sve mogao da nas dočeka ništa manje neprijatan zvuk kaširola.

Za one koji ne znaju, kaširola je plastična korpica ispunjena sintetičkim komadićima koja daje zvuk drmanjem  i mešanjem, a prvobitno je izabrana kao zvanični instrument Mundijala 2014. godine. Međutim, nakon incidenta koji se dogodio u aprilu, kada su navijači Bahije ubacili na stotine kaširola na teren stadiona Forte Nova, ljuti zbog teškog poraza od najvećeg gradskog rivala, Vitorije, rezultatom 5:1, ministarstvo sporta Brazila je donelo zabranu upotrebe ovog instrumenta na utakmicama u Brazilu tokom 2013. i 2014. godine.

Na ovaj način brazilski navijači su olakšali FIFA-i da dobije bitku koju je počela da vodi još u martu, kada je pokrenuta inicijativa za zabranu kaširola na utakmicama Svetskog prvenstva.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter