0
ATP

Đoković kritikovao Federerov rad

Objavljeno: 16.12.13 u 12:02

Đoković i Federer

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, oštro je kritikovao Rodžera Federera zbog toga što kao predsednik Saveta igrača ne radi ništa za ostale tenisere.

Đoković je istakao da se Švajcarac ne zalaže dovoljno za prava igrača i da je njegov prethodnik, Ivan Ljubičić, mnogo bolje obavljao svoju funkciju.

„Kada je Ljubičić bio predsednik Saveta igrača većinu bitnih odluka je donosio nakon konsultacija sa ostalim vrhunskim teniserima. Govorio nam je svima da je naš glas veoma važan, da mi pravimo zabavu za gledaoce, da su naše želje važne i da zato imamo pravo na svoje mišljenje. Međutim, sada kada je Federer predsednik stvari su se u potpunosti promenile“, rekao je Đoković, a zatim se osvrnuo i na rad i odluke ATP-a:

„ATP mora više da nas podržava i poštuje. Igrači nemaju vremena ni energije da se konstantno bave organizacionim stvarima. Asocijacija radi dosta dobrih stvari za nas, ali postoje detalji koji su sporni i koji moraju da se promene nabolje. Problem je i to što teniseri imaju malo uticaja na ATP“.

Kao dokaz za svoje kritike srpski teniser je naveo blagu reakciju Rodžera Federera na suspenziju Viktora Troickog, kojem je zabranjeno da igra do juna jer nije na vreme dao uzorak krvi na doping test. Švajcarac je tad čak kritikovao Viktorov potez:

„Doping kontrola mora da bude što rigoroznija. Ne smete da izbegavate testove. Ne zanima me kakve su okolnosti, osim ako nije baš neka ekstremna situacija. To je jednostavno, pojavite se, odradite test i idete dalje. Nije bitno doba dana ili mesto“.

Osim Đokovića, i Rafael Nadal je nezadovoljan radom i učinkom Rodžera Federera. Španac je čak iz ovih razloga napustio funkciju potpredsednika Saveta igrača. Nadala je naročito pogodilo to što se Švajcarac prošle godine nije složio sa idejom da se igrači štrajkom izbore za promene pred prvi grend slem turnir u sezoni:

„Ovo što Federer radi je najlakše. Ćuti, glumi gospodina i pretvara se kako je sve idealno. Drži se na distanci, a pušta druge da ‘izgore’ u želji da se nešto promeni“.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter