0
Ostali sportovi

Vankuver u velikom naletu (VIDEO)

Objavljeno: 15.12.13 u 08:56

456606489_slide

U velikoj formi nalaze se Vankuver Kanaksi koji su do sedme uzastastopne pobede stigli pošto su demolirali Boston Bruinse 6:2.

Nakon prve trećine Kanaksi su vodili golom Janika Hansena. Boston do izjednačenja stiže u uvodnim minutima druge trećine pogotkom Rejlija Smita. Tada se dogodilo nešto neuobičajeno. Naime trener Vankuvera besan zbog izjendačenja, zapravo više zbog anemične igre njegove ekipe, zatražio je tajmaut koji je urodio plodom na najbolji mogući način.

Kanaksi su izašli na led kao potpuno preporođena ekipa i vrlo brzo poveli sa 2:1 preko Dejvida Buta, da bi nešto kasnije duplirali prednost golom Krisa Higinsa.

Nastavili su domaći u sjajnom ritmu i u poslednjem periodu, pa su se ređali pogoci Janika Vebera, Henrika Sedina, te Kristofera Taneva.

Konačnih 6:2 postavio svojim drugom golom za Bruinse Rejli Smit.

U odličnoj seriji nalaze sse i Los Anđeles Kingsi koji su do šeste uzastopne pobede stigli u Otavi gde su savladali Senatorse 5:2.

Kingsi su već nakon prve trećine golovima Dvajta Kinga. Džefa Kartera i Anžea Kopitara vodili sa 3:0. Senatorsi su smanjili u drugoj trećini na 3:1 golom Džoa Korva.

Nadu Otavi da možda može do preokreta ulio je Erik Karlson početkom poslednje trećine, ali tada su se Kingsi trgli i golom Džereta Stola, te drugim pogotkom slovenačkog internacionlca Anže Kopitara obezbedili trijumf.

Rezultati:
Bafalo – Kalgari 1:2
Otava – Los Anđeles 2:5
Vinipeg – Dalas 4:6
Toronto – Čikago 7:3
Detorit – Pitsburg 1:4
Nju Džersi – Tampa Bej 3:0
Njujork Ajlanders – Montreal 0:1
Kolumbus – Sent Luis 3:4
Nešvil – San Hoze 2:3
Finiks – Karolina 1:3
Kolumbus – Mineosta 1:2
Vankuver – Boston 6:2

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter