0
Fudbal

Mondijalu preti štrajk građevinskih radnika

Objavljeno: 15.12.13 u 11:14

sao-paolo-korintijans-arena

Brazil bi mogao da se suoči sa ozbiljnim problemima u organizaciji Svetskog prvenstva koje bi trebalo da se održi narednog leta u ovoj zemlji ukoliko Sindikat građevinskih radnika ostvari pretnju i stupi u najavljeni štrajk.

Naime, nakon nesreće u Sao Paulu kada su nakon rušenja krana poginula dva radnika u subotu su smrtno stradala još dvojica i to na građevini u Manausu. Najpre je 22-godišnji mladić poginuo posle pada sa visine od 35 metara, a samo nekoliko sati kasnije još jedan radnik je preminuo zbog posledica srčanog udara.

„Generalnim štrajkom bi pokazali stvarnost koju niko ne želi da vidi. Vlada samo pokazuje lepšu stranu radova, a zaboravlja na one koji zaista rade. Od ponedeljka krećemo u borbu za svoja prava. Nesreće se događaju zato što na gradilištima nema inspektora za zaštitu na radu“ – rekao je za brazilske medije predsednik Sindikata građevinaca Sisero Kuštodio.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter