0
AdmiralBet ABA Liga

Pobeda Partizana za vrh tabele (VIDEO)

Objavljeno: 15.12.13 u 20:39
Lovernj
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana pobedom na svom terenu protiv ekipe Budućnosti rezultatom 72:65 (16:12, 19:21, 19:22, 18:10) zaokružili su 12. kolo ABA lige.

Kao što rezultat po deonicama i pokazuje, Partizan je bolje odigrao uvodnu i poslednju deonicu, koja se kasnije ispostavila i kao ključna za čitav meč. Veći deo vremena Partizan je imao prednost, do 7 poena razlike, a Budućnost se do samog kraja nije predavala.

Verovatno ključni igrač meča bio je Terens Kinzi sa 16 poena, po poen manje ubacili su Milosavljević i Lovernj dok je Musli ubacio 10. Kod gostiju istakao se Šehović sa 15 poena.

Partizan se ovom pobedom popeo na vrh tabele iskoristivši poraz Crvene zvezde u Skoplju, dok je Budućnost trenutno šesta, sa jednom pobedom zaostatka u odnosu na vodeću četvorku.

Tok meča:

4/4: Kinzi je ubacio prve poene u poslednjoj deonici za novo vođstvo Partizana koje je odmah potom Milosavljević uvećao trojkom. Stigli su gosti do 61:60 preko Popovića i nove njegove trojke ali je Kinzi bio neumoljiv i „odlepio“ Partizan na 67:60. To je ujedno bio i prelomni detalj meča jer je do kraja crno-beli tim samo održavao teško stečenu prednost. Poslednju deonicu Partizan je dobio sa 18:10 a poslednje poene na meču ubacio je Lovernj za konačnih 72:65 za Partizan.

3/4: Na startu treće deonice gosti su odmah izjednačili preko Kolmana a prvo vođstvo od 40:39 doneo im je Šehović trojkom na asistenciju Popovića. Nakon toga igralo se „koš za koš“, crno-bele je predvodio Musli sa nekoliko dobrih poteza dok je Akindejl vodio glavnu reč kod gostujuće ekipe. Ipak, kada se sve sagleda, Budućnost je bolje odigrala treći deo igre, dobila ga rezultatom 22:19 i tako u poslednji deo igre ušla sa prednošću od jednog poena.

2/4: Podgoričani su u drugoj deonici zaigrali dosta bolje. Prve poene ubacio je Čedomir Vitkovac a Kolman im je ubrzo doneo vođstvo od 19:18. Vodili su gosti sve do 30:29, kada je Vitkovac bio uspešan sa linije penala ali je Lovernj vratio prednost na stranu crno-belih 2 minuta pre kraja prvog poluvremena. Nakon Lovernja i Milosavljević je ubacio dvojku a deonicu je, kao i prvu, zatvorio Musli svojim poenima za 35:33 nakon prvih 20 minuta igre.

Dalo

1/4: Crno-beli su odlično otvorili meč i rano stekli prednost od 6:0, a poene su ubacili Kinzi, Milutinov i Lovernj. Uspela je Budućnost preko Popovića da stigne do 7:6 i tako praktično anulira prednost Partizana ostvarenu na startu ali je Kinzi ponovo preuzeo stvar u svoje ruke, te uz pomoć Muslija, zatvorio deonicu na dobar način za Partizan. Crno-beli su na kraj prve deonice otišli sa prednošću od 4 poena, 16:12.

Meč sezone za košarkaše Partizana svakako je duel protiv moskovskog CSKA u pосlednjem kolu prve faze Evrolige pošto bi trijumfom u toj utakmici u Pioniru obezbedili plasman u među 16 najboljih timova, ali bez obzira na to crno-beli će i u večerašnjem duelu 12. kola ABA lige u kojem će odmeriti snage sa podgoričkom Budućnošću jurišati na trijumf kako bi zadržali korak sa vodećom Crvenom zvezdom.

Kiks u prethodnom kolu kada je srpski šampion ispustio veliku prednost i na kraju izgubio od Solnoka ne bi smeo da se ponovi večeras u Pioniru pošto je u piotanju duel sa jednim od rivala za plasman na Fajnal-for.

„U Solnoku smo izgubili zbog produženog eha glamurozne pobede nad Budiveljnikom. Bili smo potrošeni fizički i emotivno. Uz to iskustvo, iscrpeljni i potrošeni, pokazali smo kako se osvaja Istanbul, a sada moramo da nadjemo snage, koncentracije i pameti da sa potpunom posvećenošću pridjemo utakmici sa Budućnosti“ – rekao je u najavi ovog meča trener Partizana Duško Vujošević.

Iako crno-beli imaju poprilično skraćen „roster“ pokazalo se da im to nije previše smetalo. Radosna vest za navijače ovog kluba je da će se od utorka treninzima priključiti i Milenko Tepić koji će moći da pomogne svom novom (starom) klubu već u narednoj rundi ABA lige odnosno u drugom delu sezone Evrolige, ako Partizan uspe da obezbedi plasman.

Dva tima koja će večeras odmeriti snage u verovatno punom Pioniru imaju sličan učinak u dosadašnjem delu sezone odnosno Partizan ima osam, a Budućnost sedam trijumfa. I jedni i drugi su među najozbiljnijim kandidatima za učešće na završnom turniru za koji još konkurišu Crvena zvezda, Igokea, Cedevita i Cibona.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter