0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

MZT zaustavio Zvezdu

Objavljeno: 15.12.13 u 19:03
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Skoplju od ekipe MZT-a u pretposlednjem meču 12. kola ABA lige rezultatom 65:58 (18:17, 18:11, 13:18 16:12).

Crveno-beli su koše ušli u meč, delovali su umorno a negostoljubivi domaćini su to brzo iskoristili. Prednost je rasla polako ali sigurno i Zvezda je na poluvreme otišla sa 8 poena zaostatka.

Drugo poluvreme donelo je buđenje beogradskog tima, isticao se Nelson, doneo čak i prednost Zvezdi ali je nakon solidne treće, usledila neefikasna poslednja deonica. Zvezda je imala aktivan rezultat do 58:58 ali do kraja meča nije ubacila ni poen, dok ih je MZT ubacio 7 za konačnih 65:58.

Zvezda je tako ostala na 9 pobeda iz 12 susreta a Partizan sada ima priliku da im se pridruži na vrhu tabele sa identičnim skorom ukoliko savlada Budćnost.

Tok meča:

4/4 – Simonović je odmah na startu pogodio trojku i doneo izjednačenje Zvezdi a nešto kasnije i Dženkins ubacuje trojku i dovodi goste u vođstvo. Ubrzo, MZT se vraća u prednost preko Sinoveca a meč ulazi u triler završnicu. Poslednji atom snage crveno-beli su dali kada su preko Dženkinsa stigli do 58:58 ali su tada stali. Sinovec je nastavio da briljira i vodi svoj tim, Dejvis je dodao svoj doprinos a Zvezdini igrači kao da su imali začaran koš naspram sebe, te su ostali na pomenutih 58 poena. Na kraju, nakon brojnih promašaja crveno-belih, MZT je lagano priveo meč kraju i slavio sa 65:58.

3/4 – Košarkaši Crvene zvezde bolje su ušli u drugi deo meča. Napravili su seriju od 7:0 preko Raška Katića i Demarkusa Nelsona i tako stigli do zaostatka od samo jednog poena, odnosno 36:35. Makedonci su se potom vratili u veću prednost i preko Dejvisa stigli do 41:35. Usledila je nova serija crveno-belih, ovoga puta od 6:0 koju je ponovo predvodio Nelson, te se stiglo do 41:41. U nastavku deonice Sinovec je vratio MZT na +3, ali se Simonović revanširao trojkom za 46:46. Ipak, Marinković se postarao da vrati MZT u prednost, crveno-beli su dobili ovu deonicu 18:13 ali u poslednju ulaze sa tri poena zaostatka.

2/4 – Očajna druga četvrtina za Zvezdu i to na obe strane terena. Nakon što je Dženkins doveo Beograđane u vođstvo od 19:18 usledila je serija Skopljanaca od 7:0 pa je domaći tim preuzeo vođstvo u svoje ruke. U prvih pet minuta upravo ti Dženkinsovi poeni su bili jedini na kontu ekipe Dejana Radonjića koja nikako nije uspevala da pronađe rešenje za zonu MZT-a. S obzirom da je Zvezda imala čak devet izgubljenih lopti u ovom periodu i da nije uspela da zaustavi igru „dva na dva“ u odbrani uopšte e čudi vođstvo makedonskog tima, čudi što nije veće. Međutim, i na prethodna dva meča u ABA ligi MZT je imao veliku prednost, u duelima sa Cibonom i Širokim, ali je na kraju gubio te utakmice.

1/4 – Prvih 10 minuta u svoju korist sa minimalnom razlikom rešila je domaća ekipa u kojoj je na početku blistao iskusni Todor Gečevski koji je postigao sedma poena, da bi potom njegovim stopama krenuo i Amerikanac Dejvis koji je dodao još pet. Na drugoj strani u Zvezdi su pravilno raspoređeni poeni, ali je u prvi plan izbio Raško Katić, koji je odigrao svih 10 minuta, sa šest poena. Crveno-beli su imali tri poena viška u završnici prve četvrtine, ali su Skopljanci mini-serijom 4:0 obrnuli rezultat u svoju korist.

Košarkaše Crvene zvezde u 12. kolu Jadranske lige očekuje jedno od težih gostovanja u ovom regionalnom takmičenju pošto idu na noge skopskom MZT-u koji u duelima protiv beogradskih večitih rivala uvek pruža najbolje partije.

S obzirom da su crveno-beli definitivno ostali bez plasmana u Top 16 fazu Evrolige, ali su i obezbedili peto mesto u svojoj grupi meč protiv Lijetuvos Ritasa za njih neće imati nikakav rezultatski značaj za razliku od ovog današnjeg u kojem bi im eventualna pobeda donela ostanak na vrhu tabele, ispred najvećih rivala.

„Očekujem vrlo uzbudljivu i tešku utakmicu. Za nas je ovaj duel veoma važan jer želimo da sačuvamo prvo mesto. Neće biti lako, jer je poznato da MZT igra izvanredno na svom terenu. To pokazuje i podatak da su kod kuće zabeležili četiri pobede, sa Partizanom su igrali egal meč i poraženi su košem u poslednjoj sekundi. Zato moramo da budemo maksimlano koncetrisani tokom svih 40 minuta i ne smemo da ih potcenimo“ – rekao je uoči ovaog meča centar kluba sa Malog Kalemegdana Boban Marjanović.

Ni promena na klupi makedonskog tima odnosno dolazak Zorana Martiča umesto Vlade Vukoičića nije doneo boljitak Skopljancima pošto su zabeležili nova dva poraza, od Cibone i Širokog, te su posle 11 odigranih kola pri samom dnu tabele sa samo četiri trijumfa, dok je Zvezda usamljena na čelu sa devet pobeda i dva poraza.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter