0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Bjeković: Neko bi da se sakrije od odgovornosti

Objavljeno: 14.12.13 u 10:36

Legendarni fudbaler i direkotr Partizana Nenad Bjeković oglasio se povodom aktuelnih previranja u klubu, najavi smene trenere, ali i moguđoj promeni na mestu sportskog direktora.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Bjeković ističe da je postalo uobičajeno da kriterijum za smenu trenera ne bude rezultat već da nešto drugo utiče na česte promene na klupi Partizana.

– Postalo je gotovo normalno i očekivano da rasplet bude ovakav posle svega što se dogodilo. Menja se, naravno, trener i to postaje krajnje neozbiljno. Više nije suština ni kakvi su rezultati ekipe, igra, jer to odavno nije kriterijum za promene. Nešto drugo je po sredi, neko želi da se sakrije od odgovornosti, a svi oni koji prete Partizan znaju o kome pričam – kaže za „Sport“ Nenad Bjeković.

I mada nema zvanične potvrde sve je izvesnije da Vuk Rašović više neće biti trener crno – belih pa će tako biti još jedan kome će klub isplaćivati novac na konto raskida saradnje.

– Pa, krenite samo od smene Slaviše Jokanovića na ovamo. Stevanović, Stanojević, Grant, Vermezović, sada Rašović. Tu i sportski direktor Ivan Tomić… I, izračunajte koliko je novca bačeno samo na raskide ugovora, bilo da su neki terani s razlogom ili bez njega. I, onaj ko tako nešto kaže jasno i glasno, po njima – mrzi Partizan. To je klasična zamena teza, jer oni koji vide ne bacaju pare, pri tom tuđe, klupske…

Bjeković smatra da je Rašović grešio kada je prelazio preko nekih poteza koje je vukla Uprava.

– Vuk je odgovoran što je svesno prelazio preko stvari preko kojih nije smeo da pređe. Nije reagovao kako je morao, dopustio je da mu rasprodaju tim, da mu dovode igrače koje verovatno nije ni želeo. Gledajući učinak, prvo mesto Partizana sa ovim timom koji mu je dat na raspolaganje je – uspeh! Odgovornost je na čelnicima kluba i pročitah da su neki to i priznali u izjavama medijima. Konačno!

Leganda Partizana očekuje da će klub iz Humske još jednom pokazati kvalitet vreda titule.

– Partizan ima najbolji tim u Srbiji i biće verovatno prvak i da ne angažuje igrače u prelaznom roku. Ipak, za Evropu je potrebno bar četiri ili pet kvalitetnih fudbalera, da bi se prvo obezbedilo učešće. Postojeći kadar nema kvalitet da dođe do grupne faze – kazao je Bjeković i potom se osvrnuo na kandidata za novog trenera.

– Iskren da budem, ne poznajem Marka Nikolića lično, pa nije red da sudim o tome. Ali, ukoliko su već rešili da mu daju šansu, onda to treba što pre da učine, kako bi imao vremena da sprovede svoj plan i program i odradi prelazni rok. A, parametar svega će biti igra i rezultat na kraju sezone – zaključuje Nenad Bjeković.

hotsport.rs/sport

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter