in , ,

Španci obožavaju Borkovića

Španci su poznati kao narod koji oseća veliku strast prema svim sportovima, ali se među njima izdvaja automobilizam. Oni su spremni da ostave sve samo da bi gledali trke najjačih šampionata, bilo da se voze mašine na dva ili četiri točka, pa zbog toga nije ni čudno što su gaje posebne simpatije za najboljeg srpskog automobilistu Dušana Borkovića.

DBorkovic1

Borković je nedavno osvojio treće mesto u Evropskom kupu turing automobila, a onda je zvanično objavio da će se sledeće sezone oprobati u WTCC klasi TC2 u Seatu uz podršku Kampos tima. Upravo to je zainteresovalo Špance još više, posebno zbog činjenice da ima već uspešnu saradnju sa mehaničari sa Iberijskog poluostrva.

Ipak, ne treba ni zaboraviti prošlu godinu, kada je Borković slavio na trci u Španiji u okviru Evropskog šampionata na brdskim stazama, nošen podrškom preko 100.000 ljudi. Borković je tom prilikom uz ovacije postavio i novi rekord staze, što Španci nisu zaboravili i već uveliko se raduju što će srpski automobilista sledeće godine voziti među najboljima na svetu.

-Imam zaista odličnu saradnju sa mehaničarima iz Španije i veoma sam zadovoljan kako sve to funkcioniše. Naravno da nisam zaboravio ni moje fanove u Španiji i šta su mi priredili prošle godine. Osećaj je bio neverovatan. Narod koji ima posebnu emociju prema auto-moto sportu i koji vrlo dobro prepoznaje kvalitet, žar i veliki talenat. Drago mi je da me nisu zaboravili i verujem da ću ponovo u karijeri dobiti priliku da se takmičim u Španiji – istakao je Borković.

Borković će biti prvi Srbin u WTCC. Izuzetno takmičenje u kome će od ove sezone voziti i legendarni Sebastijan Loeb počinje osmog aprila u Maroku. Voziće se 12 trka, a završnica je 16. novembra u Makau.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Singl u Ligi Evrope

Ko je trener, sportski direktor i predsednik Partizana?