0
Evrokupovi

Juventus izgubio 30 miliona evra u Istanbulu

Objavljeno: 12.12.13 u 12:20

Konte

Juventus je imao zadatak da ostane neporažen u Istanbulu i tako obezbedi prolaz u nokaut fazu Lige šampiona, ali Staroj dami to nije pošlo za rukom. Snajder je doneo pobedu Galatasaraju i tako posao Juve u Ligu Evrope.

Osim takmičarskog gubitka, Juve će biti i na finansijskom gubitku, koji će iznositi oko 30 miliona evra, kako prenosi fudbalski portal Goal.com.

Juventus je kao učesnik grupne faze Lige šampiona inkasirao 8,6 miliona evra, koji pripadaju svakom učesniku ove faze takmičenja, ali bi prolaz u osminu finala garantovao još 3,5 miliona evra, kao i dodatnih 3,9 miliona evra za prolaz u četvrtfinale.

Dalje, to što su zaustavljeni ranije nego prethodne sezone koštaće ih dodatnih 15-20 miliona evra, kada se uzmu sponzorski i ugovori od TV prava, kao i prodate ulaznice u nokaut fazi, što dovodi do toga da je Juventus u Istanbulu, porazom od Galatasaraja izgubio 30 miliona evra prihoda.

Ne sumnjamo da će Juve „preživeti“ i bez tih 30 miliona, ali je pitanje koliko će zvezde kluba želeti da ostanu u klubu a da ne pokleknu pred ponudama timova koji će igrati završnicu Lige šampiona.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter