0
TimeOut

FOTO: Hotsport.rs

Rambo posetio Alfa Univerzitet (VIDEO)

Objavljeno: 11.12.13 u 19:05
FOTO: Hotsport.rs
FOTO: Hotsport.rs

Na Alfa Univerzitetu se i ove akademske godine nastavlja serija tribina na temu “Obrazovanje, sport i duhovnost“ na kojoj gostuju naši najpoznatiji sportisti. Ove srede, studentima Alfe, svoja sportska iskustva preneo je fudbaler svetskog renomea Dejan Petković. Popularni Rambo govorio je o sjajnoj karijeri koju je proveo u Brazilu, zbog koje mu se ta država odužila na najlepši mogući način – postao je član brazilske Kuće slavnih.

Alfa 2

Iz rodnog Majdanpeka došao je kao Šmeki, a Rambo postao u zemlji fudbala u klubovima Flamengo i Vasko da Gama. Nekadašnji reprezentativac i internacionalac Dejan Petković najpre je došao u Radnički iz Niša kao vanredan talenat, gde je postao najmlađi fudbaler koji je odigrao zvanični meč u bivšoj državi sa samo 16 godina.

Alfa 3

 

U Zvezdu je stigao sa nepunih dvadeset, ali sa reputacijom golgetera i tu ostao tri i po sezone. Posle manje uspešnih sezona u Španiji, Rambo se konačno obreo u Brazilu 1997. godine.

Rambo 2

Njegov odlazak u tu latinoameričku zemlju bio je neočekivan za brojne ljubitelje fudbala, ali i za njegove drugove iz kluba, koji su iz Zvezde odlazili u Evropu. On je rešio da ode u Brazil i nije pogrešio. Ta zemlja, za koju kaže da je veoma slična Srbiji, ga je 2009. godine uvrstila u “Kuću slavnih”. Za reprezentaciju je odigrao svega 6 mečeva, a u Brazilu je postao božanstvo…

Alfa

Pogledajte deo Rambovog predavanja:

 

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter