0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

Korejci se interesuju za Trifunovića

Objavljeno: 11.12.13 u 17:35
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Nakon dvogodišnje uspešne saradnje sa kineskim Liaoning Huvinom, srpski fudbaler Miloš Trifunović je u potrazi za novom sredinom. 29-godišnji centarfor je sa kineskim timom, koji je prošle sezone jedva izborio opstanak, u ovoj kampanji zauzeo desetu poziciju, uz pet postignutih golova. Dobre igre nisu promakle ostalim ekipama, pa je Trifunović već dobio nekoliko ponuda iz Kine koje trenutno razmatra.

Među zainteresovanim, od pre nekoliko dana su i dve ekipe iz Koreje, koje su u prethodnom šampionatu bile izuzetno dobro plasirane. Sezona u Južnoj Koreji je nedavno zaključena na spektakularan način, a titulu je osvojio tim Pohang Stilers. Najbolji strelac lige je reprezentativac Crne Gore Dejan Damjanović, a društvo u Seulu mu pravi bivši igrač Crvene zvezde Maurisio Molina. Srpska kolonija u Koreji je u Gjeongnamu gde su pored trenera Ilije Petkovića bila i trojica igrača Sreten Sretenović, Miloš Bosančić i Milan Bubalo. Inače, od stranih fudbalera u Koreji, njih 75 posto dolaze iz Brazila.

Trifunović je karijeru započeo u Ribnici, a nastupao je i za FK Beograd, Jedinstvo iz Bijelog Polja, Karlštad, Borac iz Čačka, Crvenu zvezdu,  uzbekistanski Bunjodkor i Liaoning.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter