0
Fudbal

Iranci vređali Mesija i Limu

Objavljeno: 11.12.13 u 14:19

mesi-iran-srce

Kada su saznali da će na predstojećem Svetskom prvenstvu reprezentacija Irana igrati u grupi igrati protiv Argentine, BiH i Nigerije hiljade Iranaca je putem društvene mreže Fejsbuk poslalo poruke uvredljivog sadržaja na zvaničnu stranicu Lionela Mesija, prve zvezde “gaučosa”.

Pojedini su otišli toliko daleko da su čak pozvali i na premlaćivanje jednog od najboljih fudbalera sveta svih vremena, a samom Mesiju je upućeno mnogo pogrdnih reči. Sa druge strane, ove uvrede naišle su na oštru reakciju brojnih Iranaca koji su odlučili da pruže podršku Barseloninom igraču.

„Kao Iranac želim da ti se izvinim. Iranski narod nisu samo oni koji te vređaju. Nismo svi isti“  – rekao je čovek koji se potpisao kao Ali u postu objavljenom na engleskom jeziku.

I Iranski fudbalski savez izrazio je žaljenje, kao i nekolicina iranskih reprezentativaca. Ali Mesi nije bio jedina meta, kritikovana je i Fernanda Lima za koju ističu da je tokom izvlačnje grupa bila neprikladno obučena po standardima Islamske republike. A kako bi oprali obraz u svetu grupa Iranaca napravila je stranicu na Fejsbuku pod nazivom „Iranci se izvinjavaju Fernandi Limi i Leu Mesiju”. Do sada je grupa okupila oko 20.000 osoba.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter