3
Fudbal

HotSport predviđa rasplet Svetskog prvenstva u Brazilu

Objavljeno: 11.12.13 u 14:27

Brazil

Šestog decembra ove godine održan je žreb za grupnu fazu Svetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu. Odmah su počele spekulacije i kalkulacije o tome ko će proći dalje, a redakcija HotSport-a je za vas pripremila potencijalni rasplet najvećeg svetskog fudbalskog događaja.

Svetsko prvenstvo počinje 12. juna 2014. godine, otvaraju ga domaćin Brazil i selekcija Hrvatske, a već grupna faza donosi nekoliko derbija.

Grupe za Svetsko prvenstvo u Brazilu izgledaju ovako:

Grupa A: Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun;

Grupa B: Španija, Holandija, Čile, Australija;

Grupa C: Kolumbija, Grčka, Obala Slonovače, Japan;

Grupa D: Urugvaj, Kosta Rika, Engleska, Italija;

Grupa E: Švajcarska, Ekvador, Francuska, Honduras;

Grupa F: Argentina, Bosna i Hercegovina, Iran, Nigerija;

Grupa G: Nemačka, Portugal, Gana, SAD;

Grupa H: Belgija, Alžir, Rusija, Republika Koreja;

HotSport predviđanja:

Grupa A: Brazil je apsolutni favorit, zbog kvaliteta, reputacije i domaćeg terena pa se očekuje da zauzme prvo mesto u grupi. Ostale tri ekipe su veoma ujednačene ali prednost dajemo Meksikancima koji su geografski najbliži održavanju takmičenja a i zbog sjajnih pojedinaca koji igraju u Evropi.

Grupa B: Holandija je bila impresivna u kvalifikacijama ali Španija je prvak sveta, tako da „Furija“ ima prednost. Dakle, Španiji prvo, Holandiji drugo mesto u grupi.

Grupa C: Po imenima ovo je jedna od najujednačenijih grupa. Ipak, Kolumbija je blizu održavanja SP, klima je slična a Falkao i družina igraju sve bolje pa mogu do prvog mesta. Drugo mesto pripada sjajnoj Obali Slonovače predvođenoj Jaja Tureom.

Grupa D: Jedna od „problematičnih“ grupa. Englezi i Italijani su uvek favoriti ali Urugvaj je jednostavno odličan, ima sjajan tim i biće kao domaćini u Brazilu. Ipak, prvo mesto za Engleze, drugo za Italijane kada se kvalitet uzme u obzir i iskustvo igrača.

Grupa E: Francuzi su i dalje u krizi ali imaju tim za velika dela, nekoliko igrača svetske klase i nekoliko zvezda u usponu poput Pogbe i Varana. Drugo mesto osvaja Švajcarska koja je postala više nego respektabilna reprezentacija u poslednjih par godina.

Grupa F: Argentina apsolutni favorit u grupi, prvo mesto je više nego realno. Drugo mesto za selekciju BiH, koja po mnogome podseća na Srbiju 2010. godine, po atmosferi i sjajno uklopljenom timu.

Grupa G: Nemci su prava mašina, kako u kvalifikacijama tako i na svim velikim takmičenjima, pa treba očekivati da maksimalno dobro odrade grupnu fazu. Drugo mesto za Ronalda i ostatak Portugala.

Grupa H: Belgijanci imaju možda i najbolju generaciju u istoriji njihove zemlje, ako talenat bude opravdan u Brazilu, njima sleduje prvo mesto, drugo za uvek neugodnu Rusiju, koja će morati da nadigra pre svega Korejce koji znaju da doguraju daleko zahvaljujući disciplini i timskoj igri.

Zvanična lopta SP u Brazilu
Zvanična lopta SP u Brazilu

Osmina finala, prema potencijalnim pobednicima grupa:

Par 1: Brazil-Holandija

Najjači par osmine finala. Holandija sjajna, vicešampion sveta ali Brazil je Brazil. Karioke prolaze dalje.

Par 2: Kolumbija-Italija

Kolumbija će imati frenetičnu podršku, međutim to je sve. Zna se kako Italijani igraju na velikim takmičenjima, teško im je dati gol a kamoli savladati ih u nokaut fazi.

Par 3: Francuska-BiH

Jedan od neizvesnijih duela osmine finala. Francuzi imaju strašna imena u svom sastavu, BiH ima dobre pojedince i ono što Francuska nema, a to je timski duh. Međutim, BiH nema iskustvo koje imaju Francuzi, pa bi „Petlovi“ ipak lakše mogli da prođu dalje.

Par 4: Nemačka-Rusija

Nemci su među favoritima za titulu i očekuje se da relativno lako prođu u završnicu takmičenja, pa tako i protiv velikog rivala Rusije.

Par 5: Španija-Meksiko

Španci su poput Nemaca, među glavnim favoritima, imaju tim, imaju pojedince, imaju iskustva, prvaci su sveta i Meksikanci nemaju mnogo šansi.

Par 6: Engleska-Obala Slonovače

Englezi poslednjih par takmičenja ne stižu do same završnice, ali sada bi konačno mogli jer im je žreb relativno naklonjen. Hodžsonova četa ide dalje.

Par 7: Argentina-Švajcarska

Argentinci sa Mesijem i Aguerom su apsolutni favoriti protiv Švajcarske, prolaze dalje.

Par 8: Belgija-Portugal

Kao što je već pomenuto, Belgija ima sjajan tim ali Portugal ima Ronalda, kojeg niti jedan tim ne može da sačuva već par sezona. Uz Pepea, Nanija i takmičarsku igru koju umeju da igraju, Portugalci prolaze dalje.

Maskota SP u Brazilu
Maskota SP u Brazilu

Četvrtfinala:

Par 1: Brazil-Italija

Italija jeste Italija, sada i uvek, ali nije više kao nekada, to posebno znaju malo stariji čitaoci. Brazil ide na titulu, i „katanaćo“ verovatno neće biti dovoljno jak da izdrži napade Nejmara, Hulka, možda i Ronaldinja i Kake.

Par 2: Francuska-Nemačka

Nemci su prava mašina, to je jasno. Francuzi su do ove faze više stigli zbog dobrog rasporeda, a Ozil, Gece, Rojs i ostali, biće nemilosrdni kao i uvek. Nemačka ide dalje.

Par 3: Španija-Engleska

Španci su po kvalitetu ipak bolji od Engleza, koji uglavnom zavise od trenutka inspiracije Runija, ili već vremešnih Džerarda i Lamparda. Španci idu dalje.

Par 4: Argentina-Portugal

Nije dovoljno što se sreću po 4, 5 puta godišnje u Španiji i Evropi, već će i Mundijal verovatno suprotstaviti Mesija i Ronalda. Na stranu individualni kvaliteti dvojice najboljih fudbalera sveta, Argentina je ipak favorit za prolaz.

Brazilska "Marakana" na kojoj će biti igrano finale Svetskog prvenstva
Brazilska „Marakana“ na kojoj će biti igrano finale Svetskog prvenstva

Polufinala:

Par 1: Brazil-Nemačka

Brazil je favorit samo zbog publike. Ne bi bilo fer upoređivati dva tima, od kojih je svaki perfektan na svoj način i ima svoj stil igre. Prepun stadion u Belo Horizonteu, milioni na ulicama i kraj malih ekrana, doneće prevagu „Kariokama“.

Par 2: Španija-Argentina

Španci dominiraju godina, Argentina već godinama traži način da se vrati u vrh svetskog reprezentativnog fudbala. Ovo je šansa za „Gaučose“, blizu im je SP, imaju odličan tim, Španiji su glavni igrači već u malo poznijim igračkim godinama i Mesi konačno može do najvećeg meča u svetu fudbala.

Meč za treće mesto:

Nemačka-Španija

Pravi evropski derbi, susret dva stila u kojem će nijanse prevagnuti. S obzirom na mentalitet jednih i drugih, Nemci će se pre oporaviti od poraza u polufinalu, te uzeti makar bronzu.

Finale:

Brazil-Argentina

Reprezentativni južnoamerički „klasiko“ je nešto što bi svaki ljubitelj fudbala, ma koliko godina ima i ma za koju reprezentaciju da navija, potajno želeo da vidi u finalu ovog takmičenja ako već njegov tim ne stigne do finala.

Kao i sve nokaut mečeve, nijanse će odlučiti, puna „Marakana“, nacija sambe i fudbala, SP na domaćem terenu i moćan tim koji je pokazao svu svoju snagu na Kupu Konfederacija, verovatno će odneti prevagu i doneti Brazilu po šesti put „Zlatnu boginju“.

Ovo je samo naša prognoza, verujemo da i vi već imate svoje, sve u svemu, ostaje nam da sačekamo još koji mesec pa da zajedno uživamo u 32 dana u kojima najvažnija sporedna stvar na svetu postaje najvažnija stvar na svetu!

Finale je na programu 13. jula u Rio de Ženeiru, a posle toga nam sledi još 4 dosadne godine bez Mundijala.

hotsport.rs

0
0

3 Komentara

  1. Brazil- Holandija Brazil- Japan
    Japan- Engleska Brazil- Nemacka
    Francuska- BiH Francuska- Nemacka
    Nemacka- Rusija Nemacka(osvaja)- Spanija
    Spanija- Meksiko Spanija- Urugvaj
    Kolumbija- Urugvaj Spanija- Belgija
    Argentina- Ekvador Argentina- Belgija
    Portugal- Belgija

    0
    0
    Odgovori
    • Brazil- Holandija…………Brazil- Japan
      Japan- Engleska……………………………………… Brazil- Nemacka
      Francuska- BiH…………. Francuska- Nemacka
      Nemacka- Rusija……………………………………………………………………. Nemacka(osvaja)- Spanija
      Spanija- Meksiko………. Spanija- Urugvaj
      Kolumbija- Urugvaj ……………………………………Spanija- Belgija
      Argentina- Ekvador…… Argentina- Belgija
      Portugal- Belgija

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter