Najbolje rukometašice Srbije večeras igraju protiv selekcije Brazila utakmicu trećeg kola B grupe prvenstva sveta, a selektor Saša Bošković ocenio je da su se njegove izabranice dobro pripremile za taj susret.

sp-u-rukometu-srbija

“Imamo tu sreću da imamo dobar skauting i mislim da smo se dobro spremili za Brazil. To je veoma dobra ekipa, ali mi smo možda jači u rotaciji. Imamo više kvalitetnih igračica i to je naša šansa”, rekao je Bošković.


Srednji bek Andrea Lekić očekuje da nacionalni tim protiv Brazila odigra dobro kao i na prethodnom meču sa Alžirom.

“Naša prednost je što se Brazilke ne vraćaju kompaktno u odbranu. Mislim da bi naša dobra odbrana i polukontra trebalo da budu recept za tu utakmicu”, zaključila je Lekić.

Reprezentacija Srbije već je obezbedila plasman u osminu finala, ali je Bošković naglasio da ne razmišlja o potencijalnom protivniku, jer još nije poznato koje će selekcije izboriti plasman u drugu fazu takmičenja.

“Nema kalkulacija, ne zna se ko će sa kime da se sastane i to je draž svetskog prvenstva. Ukrštamo se sa grupom A koja igra u Beogradu, a tamo još nije poznato ko će biti prvi, a ko četvrti, kao i kod nas. Sve ovo što radimo priprema je za utakmicu osmine finala, to treba da bude naš najbolji meč. Posle toga sve će biti otvoreno i nadam se da ćemo nastaviti ovako dobro da igramo”, rekao je Bošković.

Utakmica između Srbije i Brazila igra se večeras od 18 sati u hali Čair u Nišu.

hotsport.rs