0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Ninković za HotSport: U našoj ligi biju kao nigde u svetu!

Objavljeno: 10.12.13 u 10:53

Gotovo deceniju je proveo u inostranstvu pre nego što se vratio u srpski fudbal i ostvario san da obuče dres Crvene zvezde. Znao je da mu neće biti lako, ali nije ni sanjao da će mu biti teže nego kada je nastupao u mnogo jačim evropskim ligama.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Miloš Ninković za pola sezone koliko igra za crveno – bele prošao je, uostalom kao i cela ekipa, sve i svašta, da bi se pred kraj jesenjeg dela prvenstva umalo ozbiljnije povredio.

– Hvala bogu, dobro je. Nije ništa ozbiljno. Idem na terapije i biće mi potrebno oko 15 dana pauze – sa olakšanjem je rekao Ninković i potom se osvrnuo na tek završen jesenji deo šampionata.

– Za mene zaista teška polusezona, jer nikad ovoliko povreda nisam imao, niti fudbalskih batina dobio. Teška je bila i za ekipu, ali raduje što smo samo na bod zaostatka za Partizanom. Kada vratim film i pogledam kako smo se skupili, bukvalno na pola priprema i uz sve problem koje smo imali, ovo je dobar rezultat – u jednom dahu kaže Ninković i odmah nastavlja:

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Najvažnije je da smo ostali u trci za titulu i kada prođemo kompletni pripreme mislim da ćemo tek tada pokazati koliko zaista možemo. Sa druge strane, govori se da je naša liga slaba, ali kada pogledam iza sebe, pa za ovih šest meseci bilo je teže nego za sve godine u Ukrajini. Možda to sa strane tako ne izgleda, ali pritisak u Zvezdi je ogroman i to se osećalo u igri – kazao je Nine.

Utisak mnogih je da je Ninković prvi deo jeseni odigrao u grču, a da su mu ‘okovi’ spali tek od povrede na Čairu koja mu umalo nije uskratila debi u ‘večitom’ derbiju.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

– Uplašio sam se posle povrede, mislio sam da ću pauzirati, imao sam samo jedan trening u petak i pitao sam se da li je bolje možda neko drugi da igra. Ipak imao sam sreću da osetim ono što sam želeo i ono o čemu sam maštao. Na svu sreću pobedili smo i ja nemam reči kojima bih mogao da opišem taj osećaj – dodaje Miloš.

Neminovno je bilo dotaći se i Miloševe izjave da će se odreći primanja ukoliko Zvezda ne bude šampion. Sada kada je potpuno upoznat sa situacijom u klubu Nine nema dilemu.

– Stojim iza toga, ali mislim da možemo da napravimo dobar rezultat, odnosno osvojimo toliko željenu titulu. Ipak, ako do toga ne dođe, novac koji zaradim u Zvezdi isplatiću ljudima koji su u klubu od jutra do mraka. Od masera do žena koje nam održavaju svlačionice, ljude koji već dugo nisu primili platu, a brinu se da mi igrači imamo sve što nam je potrebno – jasan je bio Ninković.

hotsport.rs/B.M.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter