0
Fudbal

FIFA zbog zagađenja plaća 2.5 miliona Brazilu

Objavljeno: 10.12.13 u 10:23

Međunarodna fudbalska federacija saopštila je da će Brazilu nadoknaditi sa 2,5 miliona dolara zagađenje životne sredine koje će se stvoriti ispuštanjem dva miliona tona ugljen dioksida tokom avionskih letova za vreme Mundijala.

VM+Brasil+logo

Kako je navela Američka agencija za zaštitu životne sredine, tokom održavanja Mundijala ispustiće se u vazduh količina ugljen dioksida koja je jednaka onoj koju proizvede godišnje 560.000 automobila.

FIFA će pomoći Brazilu da reši ovaj problem zagađenja finansirajući projekte kao što je sađenje drveća.

Predsednik sektora FIFA za društvenu odgovornost Federiko Adijeki rekao je da će se potrošiti „nekoliko miliona dolara“ na kompenzaciju zagađenja.

Kako je Adijeki naveo, samo navijači koji će pratiti 64 utakmice na 12 stadiona sirom Brazila proizvešće oko 90 odsto emisije štetnih gasova.

Ostatak od 251.000 tona proizvešće FIFA kroz razne aktivnosti – putovanje timova, sudija, zvaničnika, hotelsko zagađenje, upotreba stadiona i ostale aktivnosti tokom turnira.

Prvenstvo sveta u Brazilu biće održano od 12. juna do 13. jula.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter