0
Domaći fudbal

Da li Rašović treba da ostane trener Partizana?

Objavljeno: 10.12.13 u 16:17
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Uspeh nije jednokratno delanje nego navika, ti si nešto što neprekidno ponavljaš, ti si šampion – rekli bi istinski navijači Partizana.

Svi smo bili svedoci igranja Partizana u Ligi šampiona, Ligi Evopre, bili smo srećni zato što smo mogli uživo da gledamo fudbalere poput Zidana, Bekama, Ronalda, Širera, Raula, Drogbe, Karlosa,Van Persija, Volkota, trenere poput Murinja, Vengera i mnogih drugih. Pamte se i one utakmice protiv Njukasla i čuvene izjave „Ajmo Milivoje!“,  zatim godinu dana kasnije, utakmice protiv Groningena „Brani Kralj“, da bi konačno i 2010. došla ona čuvena „Ova noć je prevažišla i „Sejm Džejms Park“.

Ono što sam još upamtio iz te utakmice je isto rečenica Peđe Strajnića „Večeras su fudbaleri Partizana pokazali kako se bori za crno bele boje i za srpski fudbal, za koji mnogi kažu da ne vredi mnogo“.

Šest uzastopnih titula, promene trenera, što zbog lošeg „vladanja“ što zbog slabije igre, međutim za svo to vreme Partizan je bio šampion. Početak dominacije crno-belih počela je dolaskom Đukića, posle njega stigao je Jokanović, zatim Stevanović pa Stanojević koji je napravio i najveći uspeh sa parnim valjkom, Grant, Vermezović i sada Rašović.

Vuk Rašović rođen je 1973. godine. Kao fudbaler branio je boje Partizana, Rada, Slavije, Krile Sovjetova i Kanzas Sitija. Trenersku karijeru počeo je kao trener mlađih kategorija Partizana, bio je pomoćnik Goranu Stevanoviću zatim i Stanojeviću. Nešto kasnije dobio je i prvi ozbiljniji zadatak, postao je šef stuke Partizanovom mlađem bratu Teleoptiku.

Partizan je gubio bodove, ispao iz evrope, zatim šokantno ispao iz kupa od drugoligaša, šta je drugo ostalo nego smeniti trenera koji je prokockao prednost od 11 bodova? Na scenu stupa Rašović, koji je preuzeo ekipu pet kola pre kraja šampionata. U triler završnici šampionata ostvario je sve pobede uključujući i onu ključnu protiv Zvezde i samim tim nastavio višegodišnju dominaciju Partizana.

Danas je sve to drugačije. Posle lošeg prelaznog roka, šampion je ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona, pa je zatim ispao iz Lige evrope. Igre parnog valjka u prvenstvu su varirale, igrali su čak i bez napadača, u nekoliko navrata je golman bio junak Partizana. Došlo je i do ispadanje iz kupa, dok je u poslednjem kolu Partizan overio jesenju titulu. Sa takvim timom Rašović je prvi na tabeli. Pitanje je jasno, da li Rašović treba da ostane trener ili ne?

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter