0
Košarka

Galati veliki derbi, Srbi odlični

Objavljeno: 09.12.13 u 23:35

news_macvan

U velikom derbiju turske košarke, ekipa Galatasaraja pobedila je Fenerbahče Ulker sa 72-62 uz zapažene partije srpskih košarkaša.

U pobedničkoj ekipi blistao je Milan Mačvan sa deset poena i šest skokova, dok je u timu Željka Obradovića Nemanja Bjelica zabeležio 17 poena i osam skokova.

Meč je bio neizvestan do treće četvrtine. Na poluvreme se otišlo rezultatom 35-31 za Galatasaraj, da bi utakmica počela da se prelama u trećem periodu. Dva minuta pre isteka treće četvrtine, Mačvan je uhvatio loptu u odbrani posle promašaja Bjelice i posle napada koji je usledio, Galata je imala 12 poena prednosti.

Domaći tim je nakon toga u jednom momentu imao i 15 poena prednosti, ali je isto tako dozvolio gostima da smanje na samo -6.  Ipak, sigurnom igrom u završnici, Galatasaraj je odneo veliku pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ender Arslan sa 18 poena. Mensah je imao deset poena i devet skokova, a Mačvan pomenutih 10 poena i šest skokova. Istakao se i Furkan Aldemir sa devet poena i 11 uhvaćenih lopti, dok je Zoran Erceg meč završio sa jednim skokom.

Najbolji u poraženom timu bio je Nemanja Bjelica, dok je Bo Mekejleb imao 13 poena.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter