0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

Zvezda uz opuštanje do rutinske pobede

Objavljeno: 09.12.13 u 20:28
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

U poslednjoj utakmici 11. kola Jadranske lige košarkaši Crvene zvezde su u Železniku pobedili ekipu Zadra rezultatom 82:69 (23:12, 19:24, 20:20, 20:13).

Utisak je da su izabranici Dejana Radonjića prilično ležerno odigrali ovu utakmicu pošto su dozvolili Zadru da se u prvom poluvremenu vrati sa -16, da bi gosti par puta u trećoj četrvrtini i imali koš prednosti. Ipak, u pravom trenutku ekipa sa Malog Kalemegdana dodala je gas i ponovo podigla prednost koja je maksimalno iznosila +17.

Dabl-dabl učinak imao je Boban Marjanović sa 15 poena i 10 skokova, dok je kapiten Marko Simonović ubacio 11 poena (3-6 za tri). U ekipi Zadra Šutalo je postigao 20 poena i imao sedam uhvaćenih lopti.

Zvezda je tako sa skorom 9-2 usamljena na čelu ABA lige, dok drugoplasirani Partizan i Cedevita imaju 8-3.

Tok utakmice:

4/4 U poslednjem periodu stvari su došle na svoje kada su crveno – beli u pitanju. Zvezda je nastavila da vraća prednost pa je +6 sa kraja treće četvrtine podigla na +17 da bi na kraju rezultat glasio 82:69 sa rezultatom poslednje četvrtine 20:13.

3/4 Očajno Zvezda otvara nastavak utakmice, Zadar pravi seriju od 7:0 i dolazi do minimalnog vođstva. Potom smo do oko dva minuta pre kraja gledali igru koš za koš, utakmica je bila potpuno izjednačena, a onda je prvo trojkom Simonovića a potom i sa dva laka poena Dženkinsa Zvezda uspela da se ponovo rezultatski odlepi. Na kraju treće četvrtine koja je završena nerešeno 20:20, crveno – beli imaju +6. domaće.

2/4 Crveno – beli su nastavili i u prvom delu drugog perioda sa dobrim ritmo i čvrstom odbranom pa su u jednom trneutku otišli na +16. Nakon toga usledilo je opuštanje u igri Beograđana pa gosti umaljili prednost, ali i pored izgubljenih lopti (šest) oni su uspeli da priđu na samo -6 zahvaljujući dobro odigranom finišu druge četvrtine. Zadar je ovu deonicu rešio u svoju korist 19:24. Zvezda ima sjajаn procenat šuta iz igre od 68% ali prazan hod u poslednjim minutima prvog poluvremena koštao ih je veće prednosti. Šilb sa 8, Katić sa 6, te Dženkis sa 5 su najefikasniji kod Beograđana, a kod goste predvode Šutalo sa 9, odnosno Đugum i Lorens sa po 6 poena. Zvezda ima 11 skokova, dok Zadrani imaju dva više.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

1/4 Sigurnom igrom u Železniku izabranici Dejana Radonjića već u prvih pet minuta utakmice stavili su do znanja da ih na ovoj utakmici zanima samo pobeda. Blejk šilb i Bobi Marjanović su u uvodnim minutima meča bili ti koji su formirali prednost crveno – belih koja je u dostigla +11 koliko je i bilo na kraju četvrtine 23:12. Šilb je postigao 8 poena, Marjanović 4 uz 2 skoka, dok su kod Zadrana Đugum i Lorens postigli 4 poena.

Košarkaši Crvene zvezde su porazom od Panatinaikosa u Atini ostali bez ikakve šanse da nastave takmičenje u Evroligi pa će im primarni cilj u nastavku sezone, i pored učešća u Evrokupu, biti da ponovo izbore plasman u elitno evropsko takmičenje.

Zbog svega toga večerašnji duel sa Zadrom, koji će zbog zauzetosti hale Pionir biti odigran u Železniku u dvorani FMP-a, dobija na važnosti pogotovo ako se zna da su glavni konkurenti Partizan i Cedevita doživeli poraze u 11. kolu pa crveno-beli imaju priliku da se osame na vrhu tabele.

„Nama je uvek ABA liga bila prioritet, jer je cilj da se kroz regionalno takmčenje ponovo obezbedi učešće u Evroligi. Zato maksimalno ozbiljno shvatamo sve protivnike. Za sada imamo dosta dobru dobru poziciju, dobar rezulat i što je najvažnije pružamo dosta dobre partije. Pozicija na tabeli koju zauzima Zadar nas svakako neće zavarati.

Imali su nešto slabiji start, u prvih sedam kola su zabeležili samo dve pobede, ali su u poslednje tri utakmice dva puta slavili. Zato moramo da budemo veoma oprezni. Oni mogu da budu veoma neugodan protivnik ako uđu u svoj ritam, pa je neophodno da od strata budemo maksimalni u odbrani, da se rastrčimo i steknemo prednost, jer ćemo tako lakše doći do trijumfa“ – rekao je uoči ovog meča kapiten Zvezde Marko Simonović.

Trener Dejan Radonjić će u večerašnjem duelu moći da računa na sve igrače koji su bili u sastavu za meč u Atini odnosno izostaće samo Luka Mitrović kojeg očekuje nekoliko nedelja pauze zbog iščašenja kolena na meču protiv Krke u prethodnom kolu regionalnog takmičenja.

Crvena zvezda je u dosadašnjem delu sezone upisala osam pobeda i dva poraza, na svom terenu je još uvek neporažena u ABA ligi, dok Zadar ima učinak od četiri trijumfa i šest izgubljenih mečeva.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter