0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Srpske rukometašice rasturile Alžir! (VIDEO)

Objavljeno: 08.12.13 u 19:32
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Alžira rezultatom 34:14 (16:8) u drugom kolu Svetskog prvenstva. 

Izabranice Saše Boškovića na taj način su već posle dva kola osigurale plasman u drugu fazu, a u narednom kolu, srpske rukometašice igraju sa Brazilom.

Najbolje u našem timu bile su Nišavić sa devet i Damjanović sa sedam datih golova.

Pred ispunjenim tribinama u niškom Čairu, naše rukometašice su i više nego ubedljivo došle do druge pobede na ovom šampionatu.

Alžirke su se držale samo u uvodnim minutima i to najviše zahvaljujući agresivnoj igri naše ekipe, koja je zaradila dva isključenja.

Ipak, nakon vođstva naše selekcije od 6:4, izabranice selektora Boškovića dale su gas i do poluvremena stekle ogromnu prednost. Srbija je u 16. minutu ostala bez Dragane Cvijić, koja je dobila crveni karton, zato što je sudija procenio da je namerno laktom u glavu udarila jednu igračicu Alžira.

Usledili su promašaji na obe strane, koje je prekinula Kristina Liščević u 21. minutu, a niz nastavljaju Živkovićeva i Jelena Erić za 11:6.

Naše su niz nastavile preko Stojiljkovićeve, Nišavićeve, Lojpurove i Živkovićeve za 16:8 i odlazak na pauzu.

U nastavku igre, naše su dale gas, Damnjanovićeva je bila precizna sa sedam metara, da bi Nišavićeva odmah povisila na 20:8. Srbija se tu nije zaustavila, Damnjanovićeva je novim golom nastavila niz, a potom je i Krpežova bila precizna na 22:8.

Naš tim je naredne napade iskoristio za egzibiciju, igračice su nizale atraktivne poteze, a publika imala priliku da uživa. Srpske rukometašice deset minuta pre kraja susreta imale 20 golova prednosti, ali se ni tada nisu opustile, pošto su istu zadržale do kraja – 34:14.


hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter