0
Tenis

Sjajni Krstin stao u finalu Šarm el Šeika

Objavljeno: 08.12.13 u 15:25

Pedja Krstin

Mladi srpski teniser Peđa Krstin vodio je veliku borbu za titulu na fjučersu u Šarm el Šeiku, koji se igrao za nagradni fond od 10.000 dolara, ali na kraju nije uspeo da stigle do trijumfa. On je u finalu izgubio od domaćeg igrača Mohamada Safvata, 201. na svetskoj ATP rang listi sa 6:4, 7:6.

Srpski teniser je pružio odličan otpor Egipćaninu, ali mu je nedostaja sreća da bi sjajnu nedelju krunisao titulu.

Nijanse su odlučivale u duelu Krstina i Safvata, o čemu svedoči i rezultat drugog seta, koji je rešen u taj-brejku, pošto je mladi srpski teniser imao i šansu da meč odvede u treći set.

Krstin je do finala izgubio samo jedan set, i to u polufinalu, kada je pobedio Italijana Erika Burcija posle velike borbe u tri seta, sa 6:4, 5:7, 6:4. Pre toga, lagano je ostvario trijumfe protiv Nemca Stivena Monekea, Rusa Jana Šabanina i Melika Felera iz Francuske kojima je prepustio ukupno samo 15 gemova.

19-godišnji Krstin je ove sezone prešao iz juniorske u seniorsku konkurenciju, što je obeležio osvajanjem turnira u Kazahstanu i Novom Sadu, uz još tri finala u Prijedoru, Beogradu i Zlatiboru. Trenutno na ATP listi drži 401. mesto, a najbolji plasman bila mu je 389. pozicija, na kojoj je bio sredinom septembra.

Sa poenima sa ovog fjučersa, Krstin će napredovati dvadesetak pozicija i ostvariće najbolji plasman na ATP listi u karijeri. Perspektivni teniser ostaje u Šarm el Šeiku, gde će igrati i naredne nedelje, a onda će otići na zasluženi odmor i pripreme za narednu sezonu, koju planira da otvori krajem januara.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter