0
Košarka

Dominacija Pejsersa u San Antoniju, Elis uz zvuk sirene srušio Blejzerse (VIDEO)

Objavljeno: 08.12.13 u 08:52

PEJSERSI

Devet utakmica odigrano je u noći između subote i nedelje u NBA ligi, Pejsersi su očitali lekciju Sparsima u San Antoniju, Majami je savladao Minesotu, dok je Dalas bio bolji od Portlanda.

Indijana Pejsersi nastavljaju sa sjajnim igrama. Pejsersi su gostovali na parketu Sparsa i trijumfovali sa 111:100, Pejsersi su fenemenalno odigrali drugu i treću četvrtinu u kojima su izgradili prednost koju Sparsi nisu mogli da stignu, a dominanati su bili u trećoj koju su rešili rezultatom 35:17.

Sedam igrača Pejsersa imalo je dvocifrenim broj poena na ovom meču, odnosno cela prva petorka plus dva igrača sa klupe. Najefikasniji bio je Pol Džordž sa 28 poena (4-4 za tri), Dejvid Vest postigao je 20 uz osam skokova, Lens Stivenson ubacio je 20, a po 12 poena imali su Roj Hibert, Džorćd Hil, Luis Skola i Si Džej Votson.

Kavi Leonarad je sa 18 poena bio najefikasniji igrač Sparsa, 16 je postigao Manu Đinobili (4-6 zaa tri), a Toni Parker meč je završio sa 13 koševa.

https://youtu.be/VyoDF21ZQF8

Uzbudljiva utakmica odigran je u Portlandu gde su Dalas Meveriksi košem Monte Elisa uz zvuk sirene stigli do pobede nad Trejlblejzersima od 108:106.

Čak osamnaest puta ekipe su se smenjivala u vođstvu na ovoj utakmci pa je samim tim bilo i očekivano da ćemo videti neizvesnu završnicu. Imali su Mevsi tri poena prednosti (106:103) kada je Lilard postigao trojku i na nešto manje od dve sekunde pre kraja doneo izjendačenje domaćima. Dalas je imao poslednji napad i kada su svi mislili da će lopta ići na Dirka Novickog nju je u ruke dobio Monta Elis u šutem sa poludistance doneo trijumf gostima.

U pobedničkoj ekipi Novicki je imao 23 poena (3-4 za tri), Monta Elis postigao je 22, a po 15 su potigli Dežuan Bler i Hoze Kalderon. Kod Blejzersa je najefikasniji bio Dejmijan Lilard sa 32 koša, Niklas Batum postigao je 22, a Lamarkus Oldridž 19 uz 13 uhvaćenih lopti.

https://youtu.be/WmwPJ3yEtr4

Potpuni šoutajm napravili su košarkaši Majami Hita na gostovanju u Mineapolisu gde su sa 103:82 razbili Minesota Timebervulvse koji su bili oslabljeni neigranjem najboljeg pojedinca Kevina Lava koji je zbog smrtnog slučaja u porodici propustio ovu utakmicu.

Samo prve četvrtina protekla je izjendačeno, a sve ostalo bilo je u znaku potpune dominacije Hita, čiji su se košarkaši u pojedinim trenucima bukvalno na terenu poigravali sa igračim Timbervulvsa.

Lebron Džejms utakmicu je završio sa 21 poenom, 14 skokova i osam asiostencija, 19 poena ubacio je Dvejn Vejd, dok je 11 postigao Rej Alen. Najefikasniji kod Mineoste bio je Kevin Martin sa 19 poena, a Nikola Peković ubacio je 18 koševa uz 12 skokova.

https://youtu.be/j5FIXwFUoYg

Što se tiče učinka ostalih srpski košarkaša Miroslav Raduljica je u porazu Baksa od Netsa za nešto manje od deset minuta provedenih na terenu ubacio osam poena uz dva skoka i jednu asistenciju, dok je Nemanja Nedović kod pobede Voriorsa nad Memfisom postgao tri poena.

Rezultati:
Filadelfija – Denver 92:103
Klivlend – LA Klipers 88:82
Čikago – Detroit 75:92
Memfis – Golden Stejt 82:108
Minesota – Majami 82:103
Milvoki – Bruklin 82:90
San Antonio – Indijana 100:111
Juta – Sakramento 102:112 produžeci
Portland – Dalas 106:108

hotsport.rs/B.M.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter