0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Partizan prokockao ogromnu prednost!

Objavljeno: 08.12.13 u 18:55
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaši Partizana poraženi su u gostima od ekipe Solnoka rezultatom 76:71 (14:27, 15:16, 22:12, 15:16) iako su na poluvremenu imali prednost od od 14 poena. 

U taboru Partizana najefikasniji je bio Bogdanović sa 25 poena, dok je Milosavljević ubacio 12, na drugoj strani bolji od ostalih bio je Voren sa 19, dok su Vojvoda i Loran dali po 15.

Posle ovog kola, Partizan je i dalje prvi sa skorom 8-3, koliko ima i Cedevita.

Tekstualni prenos:

4/4 Za razliku od treće, gosti su četvrtu deonicu otvorili znatno bolje i sigurnije, pošto je najpre Milosavljević pogodio za tri poena, a potom je i Lovernje bio siguran sa linije slobodnih bacanja za 54:60. Voren i Oliver na četiri minuta pre kraja vezuju poene i smanjuju na tri poena – 57:60, ali tada Bogdanović pogađa sa linije slobodnih bacanja za novu prednost crno-belih od pet poena. Tada je usledio pravi šok za Beograđane, pošto je Loran vezao pet poena za 63:63 i uzbudljivu završnicu. Raspoloženi Loran je potom pogodio još dva bacanja za prednost Solnoka – 65:63. U finišu drhte ruke gostima, Milosavljević i Bogdanović promašuju po slobodno bacanje, kao i Musli za 67:66. U nervoznoj završnici neuspešni su i jedni i drugi u napadu, Milosavljević promašuje za tri poena.

Na drugoj strani, Voren je siguran za tri poena za – 70:66. Bogdanović ponovo promašuje jedno od dva bacanja, nakon čega domaći, a potom i gosti traže tajmaut. Ipak, Partizan u finišu ne uspeva da preokrene rezultat, Oliverje pogodio još dva slobodna bacanja za 72:69. Domaći su na kraju slavili sa pet poena – 76:71.

3/4 Početkom treće deonice, crno-beli su malo pali u igri, što su domaći znali da iskoriste i smanje zaostatak, a u tome su ih predvodili Voren i Keler. Partizan je do novih poena došao preko Kinsija, Milosavljevića i Bogdanovića, koji je pogodio trojku kada je Solnok prišao na samo šest poena zaostatka za – 46:53. U poslednjem minutu ove deonice, Voren ponovo preuzima odgovornost i približava svoj tim na 51:55. Tako da su domaći ovu deonicu dobili rezultatom 22:12.

2/4 Nastavio je Partizan u jakom tempu i početkom druge četvrtine i nakon serije lakih ponea iz kontre (Kinzi i Bogdanović) novi minut odmora morao je da zatraži trener Solnoka u trenucima kada su crno – beli otišli na +17. Nakon perioda igre koš za koš, usledio je prazan hod izabranika Duška Vujoševića pa su domaći mini serijom uspeli da priđu na -12 ali je onda na ulasku u poslednji minut Bogdanović ubacio trojku sa gotovo osam metara i potvrdio svoje sjajno veče u prvom poluvremen u kome je postigao 17 poena (4-6 za tri), imao tri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu. Pratio ga je sa učinkom Tarans Kinzi sa 5 poena, isto toliko skokova, čak četiri ukradene lopte i tri asistencije. Solnok je u svojim redovima imao raspoloženog Vojvodu koji je postigao 8 poena. Crno – beli su drugu četvrtinu rešili u svoju korist 16:15.

1/4 Otvorili su aktuelni šampioni Jadrana bolje utakmicu i stigli do +6 pre nego što je trener Solnoka zatražio prvi tajamut. Otišli su crno-beli na +11 jer košarkaši Solnoka nisu pronašli način da u odbrani zaustave napade gostiju. Napetosto je doživela vrhunac na ispod dva minuta pre kraja četvrttine kada je nakon portesta Nedeljko Ašćerić dobio tehinčku grešku posle protesta zbog jedne sudijske odluke. Kinzi i Bogdanović ubacili su samo jedno od četiri slobodnih bacanja, a onda su na parket uleteli razni predmeti pa je utakmica na kratko prekinuta. Na kraju su Beograđani rešli ovaj deo igre rutinski u svoju korist sa 27:14. Devet poena ubaco je Bogdanović, od toga dve trojke iz dva pokušaja, dok je kod Solnoka Vojvoda postigao 4.

Košarkaški klub Partizan danas gostuje ekipi Solnoka u Mađarskoj u okviru 11. kola regionalne ABA lige u košarci.

Situacija u dva tabora je prilično različita. U dosadašnjih 10 mečeva Partizan je upisao osam pobeda a novom pobedom bi izbio na čelo tabele, gde bi eventualnom pobedom mogla da im se pridruži i Crvena zvezda koja svoj meč 11. kola igra sutra. Sa druge strane, Solnok ima svega 3 pobede u 10 kola, i što je još gore po mađarski tim, upisali su četiri uzastopna poraza u ABA ligi.

Dobra stvar za Partizan je i ubedljiva pobeda nad Budiveljnikom u Evroligi kojom su crno-beli zadržali šansu za plasman u top 16 fazu najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja.

„Utakmica je od velikog značaja za nas a poznato je da Solnok pruža znatno bolje partije na domaćem terenu. Sala im je mala, ima specifičnu atmosferu i zaista nije lako gostovati tamo. Verujem da će ih serija od četiri poraza silno motivisati da protiv nas pokažu drugo lice“, rekao je trener crno-belih Vujošević.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter