0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Lazić i Šilb: Greškama u poraz

Objavljeno: 07.12.13 u 12:36
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crveno-beli su još jednom pružili veoma dobru partiju u Evroligi, tokom svih 40 minuta bili ravnopravan rival favorizovanom Panatinaikosu, ali je u odsudnim trenucima nedostajalo malo više iskustva ali i sreće. Porazom od šestostrukog prvaka Evrope, crveno-beli su izgubili sve šanse za plasman u Top 16 fazu.  

„Mogli smo i više u ovom meču. Ipak, napravili smo neke greške na kraju i nismo uspeli da iskontrolišemo poslednja dva tri minuta meča. Mislim da smo se dobro držali tokom čitave utakmice i da smo odigrali jako dobro. Međutim, Panatinaikos je u završnici postigao lake poene, stekao prednost posle koje nismo uspeli da se vratimo i to nas je koštalo poraza“ – rekao je Branko Lazić i potom dodao:

„Sve ovo je svakako veliko isustvo za sve nas. Posle toliko goidna smo se vratili u Evroligu i ovo će biti velika škola za naredne utakmice. Mislim da ćemo iz svega ovog dosta naučiti i da ćemo neke naredne utakmice u teškim završnicama lakše završavati u našu korist“ – konstatovao je Lazić.

Poraz u Atini teško je pao i Blejku Šilbu, koji je bio jedan od slabijih u timu o čemu najbolje svedoči podatak da je imao čak sedam izgubljenih lopti uz šut iz igre 4/13.

„U prvoj utakmici sa Panatinaikosom smo igrali produžetke i značli smo da u Atini nećemo biti bez šansi za trijumf. Ponovo smo odigrali veoma dobru utakmicu do poslednjih nekoliko minuta. Samo nekoliko grešaka na kraju je napravilo razliku između pobede i poraza u ovom meču. Teško je pričati posle ovakovog poraza. Mislim da su svi momci dali sve od sebe na obe strane terena. Odlično smo pripremili za meč, imali jako dobru taktiku, pokazali smo mnogo ponosa i hrabrosti, ali…“ – kratko je zasto Šilb i potom dodao:

„Izgubili smo sve šanse za plasman u narednu rundu i to nam svima jako teško pada. Boli nas sve to, ali u budućnosti ćemo sigurno pobeđivati u ovakvim utakmicama. Videli smo šta nam se dogodilo i sada treba da dignemo glave i u nastavku sezone ostanemo pozitivni“ – zaključio je Šilb.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom se u Beograd vraćaju u subotu oko 17 sati, a već u ponedeljak od 20 sati i 30 minuta ih očekuje duel 11. kola ABA lige sa Zadrom.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter