0
ATP

Krstin u finalu Šarm el Šeika

Objavljeno: 07.12.13 u 17:12

Pedja Krstin 1

Mladi srpski teniser Peđa Krstin nastavio je sa sjajnim rezultatima i u nedelju će se boriti za titulu na fjučersu u Šarm el Šeiku, koji se igra za nagradni fond od 10.000 dolara.

Krstin je u polufinalu pobedio Italijana Erika Burcija posle velike borbe u tri seta, sa 6:4, 5:7, 6:4.

Peđin rival u finalu biće Egipćanin Mohamed Safvat, koji je takođe u tri seta bio bolji od Australijanca Džejsona Kablera sa 7:6, 3:6, 6:4.

Burci je od početka turnira u Šarm el Šeiku, poznatom egipatskom letovalištu, najviše namučio Krstina. Srpski teniser je u dosadašnjem delu bio veoma ubedljiv, do četvrtfinala je rivalima prepustio samo osam gemova, da bi u borbi za polufinale bio bolji od Nemca Stivena Monekea sa 6:4, 6:3.

U polufinalu, Krstin je odlično krenuo, osvojio prvi set, da bi potom usledila velika borba sa italijanskim teniserom. Burci je uspeo da napravi brejk praktično u poslednjem trenutku i izjednači u setovima, ali je srpski teniser odigrao odlično kada je bilo najpotrebnije i zasluženo slavio.

19-godišnji Krstin je ove sezone prešao iz juniorske u seniorsku konkurenciju, što je obeležio osvajanjem turnira u Kazahstanu i Novom Sadu, uz još tri finala u Prijedoru, Beogradu i Zlatiboru. Trenutno na ATP listi drži 401. mesto, a najbolji plasman bila mu je 389. pozicija, na kojoj je bio sredinom septembra.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter