0
Ostali sportovi

Počinje SP u rukometu u konkurenciji dama

Objavljeno: 06.12.13 u 11:41

Srbija će treći put za kratko vreme biti domaćin velikog sportskog takmičenja. Posle kontinentalnih prvenstava u muškoj i ženskoj konkurenciji došao je red da se ugoste najbolje rukometašice sveta.

Selektor Bošković ocenio je da je Svetsko prvenstvo za žene jače od takmičenja za muškarce i dodao da njegova ekipa jedva čeka start šampionata.

„Mi smo veoma raspoloženi, spremni smo i jedva čekamo da startujemo na meču sa Japanom. Ovo je veoma kvalitetno prvenstvo. SP za žene je mnogo jače od onog za muškarce, pre svega zbog toga što ovde imamo reprezentacije Brazila, Južne Koreje i Angole koje su izuzetno jake. Utakmicu sa Brazilom igraćemo u Nišu, pa će ovdašnji navijači u to moći da se uvere“, rekao je Bošković.

Prvu utakmicu na SP selekcija Srbije igra danas protiv Japana u niškoj hali Čair.

„Japanske igračice su niske i brze i sa njima smo se upoznali samo preko video snimaka. Još ne znamo koju taktiku ćemo primeniti. Utakmica se ne dobija u hotelskoj sobi uz snimke. Kada izađemo na teren daćemo sve od sebe da pobedimo“, poručio je Bošković.

Reprezentativka Srbije Ivana Milošević rekla je da se ekipa raduje što prvu fazu takmičenja igra u Nišu.

„Ovo prvenstvo će biti teško i mi ćemo dati 150 posto na terenu. Borićemo se za svaku loptu. Radujemo se što ovu grupu igramo u Nišu, jer ovaj grad voli rukomet i znamo da će hala biti puna na svakoj utakmici“, rekla je Miloševićeva.

Njega saigračica Biljana Filipović kazala je da veruje da će ekipa ispuniti očekivanja javnosti i navijača.

„Kao što je hala Pionir hram košarke, tako je Čair hram rukometa. Znamo da ćemo imati punu podršku publike, a mi ćemo se truditi da nikoga ne izneverimo“, navela je ona.

Meč sa Japanom igra se danas u Čairu od 18 sati. Pored Srbije i Japana, u B grupi takmičiće se još Danska, Brazil, Alžir i Kina.

Šampion Evrope, selekcija Crne Gore, igraće u A grupi u Beogradu sa reprezentacijama Holandije, Francuske, Južne Koreje, Dominikanske Republike i Konga, učesnici C grupe u Zrenjaninu su Španija, Argentina, Poljska, Angola, Norveška i Paragvaj, a Novi Sad je domaćin D grupe u kojoj su Mađarska, Češka, Rumunija, Tunis, Australija i Nemačka.

Plasman u drugu rundu obezbediće po četiri prvoplasirane ekipe. Odmah posle takmičenja po grupama uslediće nokaut faza, utakmice osmine finala i četvrtfinala u Novom Sadu i Beogradu, dok će polufinale i finale biti održano u Beogradu. Finalni meč SP zakazan je za 22. decembar u Beogradskoj areni. Titulu brane olimpijske šampionke Norvežanke, a glavnog konkurenta imaće u selekciji aktuelnog prvaka Evrope, Crne Gore.

Prvenstvo sveta za rukometašice na svečanoj ceremoniji od 17.15 sati u niškom Čairu otvoriće predsednik Međunarodne rukometne federacije Hasan Mustafa, a u ime domaćina prisutnima će se obratiti ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter