0
Košarka

Nenad Krstić kandidat za najboljeg igrača Evrope

Objavljeno: 06.12.13 u 15:39
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Glasanje za najbolje evropske košarkaše u izboru FIBA počelo je u danas, a Srbija ima predstavnike u sve četiri kategorije. 

Kapiten muške reprezentacije Srbije i centar CSKA iz Moskve, Nenad Krstić, nalazi se među kandidatima za prestižno priznanje najbolje košarkaša Evrope, dok se plejmejker Mega Vizure, Vasilije Micić, nalazi u izboru za najboljeg mladog igrača.

Predstavnica Srbije među kandidatkinjama za najbolju košarkašicu Evrope je Jelena Milovanović, dok je Aleksandra Crvendakić iz Crvene zvezde u izboru za mladu igračicu.

Glasanje traje sve do 31. januara, a proglašenje najboljih u sve četiri kategorije biće obavljeno sredinom februara. Pobednik će biti dobijen sabiranjem glasova navijača i ocena košarkaških stručnjaka. Svi kandidati su izabrani na osnovu svojih igara i ostvarenih rezultata u 2013. godini, računajući i klupski i reprezentativni nivo.

Konkurenti našem Nenadu Krstiću biće Hrvat Bojan Bogdanović, Slovenac Goran Dragić, Italijan Luiđi Datome, Litvanac Mantas Kalnietis, Španac Mark Gasol, Crnogorac Nikola Vučević, Finac Peteri Koponen, Francuz Toni Parker i Grk Vasilis Spanulis.

Podsetimo, prošle godine naljbolji košarkaš Evrope bio je Rus Andrej Kirilenko, dok je kod dama nagradu dobila Francuskinja Selin Dumerk. Najbolji mladi igrač godine bio je Litvanac Jonas Valančiunas.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter