0
Evroliga

FOTO:STARSPORT

Uživo: Panatinaikos u finišu slomio Zvezdu (KRAJ)

Objavljeno: 06.12.13 u 22:15
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u gostima od ekipe Panatinaikosa rezultatom 69:63 u osmom kolu Evrolige.

PAO posle ove pobede ima skor od pet pobeda i tri poraza, dok Zvezda ima 2-6 i ostala bez šanse da prođe u TOP 16.

Udomaćem taboru najefikasniji je bio Kari sa 16, dok je bivši igrač Partizana Gist postigao koš manje. U ekipi Crvene zvezde, bolji od ostalih bio je Nelson sa 16, dok je Katić pogodio 13 poena.

Tekstualni prenos: 

1/4 Zvezda nije mogla da poželi leši početak, pošto je posle tri minuta imala prednost – 0:6 koševima Marjanovića, Radenovića i zakucacanjem Nelsona. Domaći su do prvih poena posle tri i po minuta i to iz slobodnih bacanja preko Batista. U narednom napadu Marjanović je zakucao za 2:8.

Novim penalima Mačiulisa smanjio na 8:4. U petom minute meča Mačiulis pogađa trojku i vraća rezultat u egal, da bi potom PAO poveo 9:8. Nije dugo trajala prednost domaćina, Zvezda je nastavila odličnu igru u napadu, pa su Radenović i Katić (dva puta) ponovo doneli prednost – 16:11.

Do odlaska na prvu pauzu, Dženkins vezuje 5 poena, a na drugoj strani Gist i Kari po tri za 20:21.

2/4 Zvezda je i dalje igrala sjajno u reketu, i u odbrani i u napadu, pa je održavala blagu prednost, ali je PAO imao raspoloženog Karija koji je postigao osam od poslednjih deset poena za 27:24 za Zvezdu. Crveno-beli su održavali blagu prednost zahvaljujući odličnoj igri u reketu, i preko Marjanovića, ali je potom PAO trojkom Mačiulisa izjednačili – 31:31.

Do pauze, domaći su uspeli da dođu do svoje najveće prednosti zahvaljujući sjajnom Dijamantidisu – 37:34.

3/4  Početak drugog dela igre obeležio je uvredljiv transparent domaćih navijača “Večeras gledate zelenu bajku, c******e p***e j****o vam majku“.

Zvezda je u nešto slabijem ritmu otvorila drugo poluvreme, a crveno-bele je prodrmala trojka Nelsona za 41:36, da bi isti igrač nastavio svoju seriju i zadržao korak Beograđana – 43:42.

Do odlaska na poslednju pauzu, viđena je velika borba i rezultatska neizvenost, ali su u poslednjem minutu, domaći vezali četiri poena za – 52:48.

4/4 Crveno-beli ni u četvrtoj deonici nisu uspevali da iskoriste ne toliko ubedljivu igru domaćih, Šilb je izgubio dve lake lopte, a PAO došao do lakih poena – 56:53. Ipak, tada konačno dolazi do Zvezdine brze serije, pogotka Nelsona i trojke Šilba za novo vođstvo crveno-belih 56:59.

Tadad je došlo do novog pada u igri Zvezde, što je PAO iskoristio i zakucavanjima Gista i Bramosa pobegli na 67:61 minut pre kraja.

Najava:

Dobra stvar za crveno-bele je ta što zavise samo od sebe, tačnije sa tri pobede do kraja sigurno će biti učesnici Top 16 faze, s tim da u Atini moraju da savladaju Panatinaikos, koji im je direktan konkurent, sa najmanje pet poena razlike (ili četiri sa više od 90 postignutih poena).

Poprilično težak zadatak je pred izabranicima Dejana Radonjića koji u ovom meču neće moći da računa na povređenog Luku Mitrovića, dok će iako roviti Raško Katić i Ivan Radenović biti u timu.

Trener Zvezde, Dejan Radonjić, istakao je pred put u Atinu da će se njegov tim do poslednjeg trenutka boriti za Top16 fazu. Kapiten Marko Simonović rekao je da će on i saigrači pokušati da ne podlegnu pritisku na vrućem terenu ‘OAKA arene’, dok je Ivan Radenović naglasio da će ekipa svim silama pokušati da dođe do pobede.

Pored duela ’crveno-belih’ i Atinjana u petak se sastaju i Laboral Kuča i Lijetuvos Ritas, koji bi mogao dodatno da zakomplikuje situaciju po pitanju plasmana u narednu fazu elitnog takmičenja.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter