0
Ostali sportovi

Isinbajeva traži Putinovu pomoć u izgradnji stadiona

Objavljeno: 06.12.13 u 12:38

Svetska rekorderka u skoku s motkom, Jelena Isinbajeva, poslala je molbu predsedniku Rusije, Vladimiru Putinu, da pomogne u izgradnji novog stadiona u njenom rodnom Volgogradu.

Iako je u avgustu objavila završetak duge i uspešne karijere, ruskinja je najavila da napušta rodni grad kako bi se preselila u inostranstvo. Naime, 31-ogodišnja Isinbajeva se predomislila i nastupila na mitingu u Moskvi, u znak podrške Putinu i njegovoj politici. Sada je situacija obrnuta.

„Imam jednu molbu za predsednika Putina. Želja mi je da pita jednog od naših oligarha, kojih imamo mnogo u Rusiji da pomognu u izgradnji stadiona za sportiste“, rekla je Jelena.

Podsetimo, Putim je već ranije angažovao ruske milijardere da učestvuju u finansiranju velikih državnih projekata, poput Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. i Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine. Predsednik je obećao Isinbajevoj da će razgovarati sa sportskim ministrom, Vtalijem Mutkom, o izgradnji novog stadiona.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter