0
Evroliga

FOTO: KKCZ

Simonović: Očekuje nas paklena atmosfera

Objavljeno: 05.12.13 u 14:57
FOTO: KKCZ
FOTO: KKCZ

Košarkaši Crvene zvezde su sa Panatinaikosom do sada odigrali ukupno sedam mečeva, a crveno-beli su upisali samo jednu pobedu i to u prvom međusobnom meču. Bilo je to u sezoni 1969/70 u osmini finala Kupa šampiona, a Zvezda je slavila ubedljivo 91:66. Od tada je PAO nanizao šest uzastopnih pobeda, a poslednja u nizu bila je u prvom ovosezonskom meču u Pioniru. Zeleni iz Atine bili su bolji posle produžetka rezultatom 90:86.

Za lidera Panatinaikosa Dimitrisa Dijamantidisa vezano je nekoliko zanimljivosti. Osim što u svojim vitrinama ima tri titule šampiona Evrope sa Panatinaikosom, godinama unazad je ubedljivo najbolji defanzivac Evrolige (ovo prestižno priznanje osvajao je šest puta). Dva puta je bio MVP Fajnal fora, a 2011 proglašen je za najboljeg igrača Evrolige.

Ove sezone Dijamantidis je najbolji asistent Evrolige sa prosekom od 7,6 asistencija po meču. Ujedno, Dijamantidis ima i najbolji odnos uspešnih dodavanja i izgubljenih lopti. Do sada je u Evroligi postigao ukupno 274 trojki i nedostaje mu samo jedna kako bi na večnoj listi na 10. mestu sustigao legendarnog Luisa Buloka. Zanimljivo je da je ove sezone Dijamantidis na svakoj evroligaškoj utakmici ubacio bar jedan šut van linije 6,75.

O kakvom iskusnom timu se radi najbolje govore i sledeći podaci. Centru Atinjana Majku Batistu nedostaje još samo tri poena kako bi na četvrtom mestu večne liste najboljih strelaca stigao Nikolu Vujčića. Sjajni Amerikanac je u najelitnijem takmičenju Evrope do sada postigao 2.441 poen.

Poslednji raport pred put u glavni grad Grčke, sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla, podneo je kapiten Crvene zvezde Telekom Marko Simonović:

„Idemo na jako teško gostovanje. Igramo sa Panatinaikosom koji je u poslednjih 10 godina čak pet puta bio prvak Evrope. I za njih je ovo veoma bitna utakmica, potrebna im je pobeda, jer još nisu obezbedili plasman u Top 16 fazu. Očekujem da će biti dobra i uzbudljiva utakmica. Predstoji nam jako težak posao“ – ističe Simonović.

Na konstataciju da crveno-bele u dvorani OAKA očekuje uzavrela atmosfera Simonović kaže:

„Verujem da će biti puna hala i paklena atmosfera. Mi smo već navikli na to, profesionalci smo, razmišljamo samo kako da pobedimo na toj utakmici. Trudićemo se da se fokusiramo samo na teren i da ne razmišljamo o dešavanjima na tribinama“ – poručio je Simonović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter