0
Evrokupovi

Platini bi ponovo da menja pravila, na redu su isključenja

Objavljeno: 05.12.13 u 14:07

Mišel Platini

Predsednik UEFA Mišel Platini očigledno želi da ostane upamćen ne samo po tome što je bio vrhunski fudbaler već i kao inovator što se tiče pravila fudbalske igre pošto je ponovo došao do revolucionarne ideje.

Posle uvođenja dodatnih sudija i „oka sokolovog“ Platini želi da dođe i do promene sankcionisanja na mečevima odnosno da se umesto žutih kartona uvedu vremenska isključenja kao što je to slučaj na primer u ragbiju, rukometu ili hokeju.

„Promenio bih sadašnji sistem kažnjavanja i uveo bih nešto slično onome što imamo u ragbiju, a to je da umesto žutih kartona igrači dobijaju vremensko isključenje od 10 do 15 minuta“ – kazao je između ostalog Platini u intervjuu za španski As istakavši da je to trenutno samo ideja, ali da nije nemoguće da u dogledno vreme ona bude sprovedena u delo.

Koliko god se mnogi bunili zbog čestih promena ova Platinijeva ideja itekako ima smisla pošto bi u slučaju da ovo pravilo bude sprovedeno u delo ekipa u kojoj je neki igrač isključen bila oslabljena već u tom meču, ane u narednom kao što je to sada slučaj kada pojedini igrači nagomilaju kartone.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter