0
Fudbal

Ergić: Terali su me da idem u javnu kuću

Objavljeno: 05.12.13 u 11:13

ergic ivan

Poznato je da se bivši srpski reprezentativac Ivan Ergić rano povukao iz fudbala pošto nije mogao da se pomiri sa načinom života i moralnim vrednostima koje su ustaljene u tom društvenom sloju, a u televiziskoj emisiji „Zdravo društvo“ otkrio na šta je tačno bio primoran kao mlad igrač.

„Kada sam imao 18 godina prvi put sam sa svojim timom gostovao u inostranstvu. Tom prilikom sam sa saigračima morao da idem u javnu kuću što je bio svojevrstan ritual – inicijacija, kao u sekti. Da biste bili prihvaćeni u društvu to ste morali da uradite pošto je to deo te fudbalske mačo kulture. Pored toga morao sam da se pridržavam načina odevanja, života, s kim i gde živim, kao i još mnogo drugih stvari“ – objasnio je Ergić.

Nekadašnji fudbaler Bazela i još nekoliko evropskih klubova još jednom je ponovio da vrhunski sport nije zdrav odnosno da je u kandžama ljudi koji su od njega napravili industriju i preporučio je roditeljima da decu šalju u druge profesije.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter