1
Košarka

Komazec najefikasniji Srbin na svetu

Objavljeno: 04.12.13 u 09:56

Centarfor Sarajeva Nikola Komazec, najefikasniji je Srbin na svetu. Član trenutno drugoplasirane ekipe prvenstva BiH postigao je najviše golova od svih srpskih fudbalera koji igraju u prvim ligama širom sveta.

komazec-sarajevo

Komazec je imao izuzetno plodnu jesen u kojoj je sa deset prvenstvenih golova bio među najzaslužnijima za dobre rezultate Sarajeva, koje je među najozbiljnijim kandidatima za osvajanje titule prvaka na kraju sezone. Sjajnom učinku u ligi, treba dodati i četiri pogotka koja je postigao u Kup utakmicama.

Na listi najboljih srpskih strelaca ove jeseni u svetu, drugu poziciju sa devet datih golova zauzima centarfor Crvene zvezde Dragan Mrđa, koji će u subotu protiv Vojvodine imati priliku da pretekne Komazeca, dok je na trećem mestu reprezentativac Filip Đorđević koji je u dresu Nanta postigao osam golova. Po sedam golova dali su Aleksandar Mitrović u Anderlehtu i Edin Ademović u Vardaru.

Marko Dević, Srbin koji nastupa za ukrajinsku reprezentaciju ove jeseni u dresu Metalista iz Harkova postigao je 14 golova, dok je Srbin iz mađarske reprezentacije Nemanja Nikolić igrajući za Videoton dao 12 pogodaka.

Ne treba zaboraviti ni učinak Stefana Šćepovića koji je u dresu španskog drugoligaša Hihona ove jeseni upisao 11 golova.

Komazec, koji je karijeru počeo u kulskom Hajduku, svojim sjajnim igrama privukao je pažnju nekolicine evropskih klubova, tako da bi već u januarskom prelaznom roku mogao da promeni sredinu. Kao jedna od mogućih destinacija pominje se i Nemačka.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter