0
U pripremi

FOTO:STARSPORT

Džajić i Vujošević: Zaslužujemo bolje stadione

Objavljeno: 04.12.13 u 13:04
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić i prvi čovek Sportskog društva Partizan Duško Vujošević, složili su se da večiti zaslužuju modernije stadione.

– Zvezda je imala lep stadion, igrala je konstantno u Evropi a bili smo i prvaci Starog kontinenta i sveta. Oba kluba zaslužuju da imaju lepše stadione, ne želeći da potcenim ostale klubove, mi smo najveći u zemlji i to smo zaslužili rezultatima fudbalskih i košarkaških klubova – rekao je Džajić na trećem Međunarodnom sajmu „Ekonomija sporta“.

Predsednik kluba iz Ljutice Bogdna poručio je i da ne bi trebalo da bude sujete ukoliko FSS odluči da rekonstruiše samo jedan stadion.

– Svi bismo želeli da posmatramo utakmice mirno, bez ružnih dešavanja. Ali živimo u zemlji gde su emocije jako izražene i gde ne mogu da se naprave uslovi kao u pozorištu, ali ne treba sve navijače trpati u isti koš i nazivati ih huliganima. U poslednje vreme država pokušava da napravi red, verujem da će u tome i uspeti. Svi žaslužuju da imaju bolje uslove za rad od trenutnih, zato i jeste potrebna pomog države – dodao je Džajić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Prvi čovek sportskog društva i trener košarkaša Partizana, Duško Vujošević, pozdravio je Džajićev predlog da oba kluba dobiju savremenije stadione.

– Ta dva stadiona su blizu jedan drugom, a ova zemlja ima potrebe za dva stadiona novije generacije. Nije neizvodljivo da ta dva stadiona budu proglašena jednim projektom,odnosno da oba dobiju svaremeni izgled. Podržavam akciju pravljenja sportskih objekata koji su na nivou da pruže maksimalnu bezbednost publici, ali koji mogu da ekonomski funkcionišu i van sportskih dešavanja – poručio je Vujošević.

On se osvrnuo i na problem Partizana kada je u pitanju vlasništvo nad stadionom u Humskoj.

– Bojim se da je jedan od razloga zbog kojih se stvara spor oko vlasništa stadiona Partizana taj kako bi se crno – beli diskvalifikovali iz trke za izgradnju ili rekonstrukciju Nacionalnog stadiona. Politika ovde ne bi trebalo da se meša, Srbija kao mala država mora da čuva a ne da ruši svoje institucije – istakao je Vujošević.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter