1
Fudbal

Brazuka zamenjuje Džabulani (VIDEO)

Objavljeno: 04.12.13 u 10:44

Adidas je predstavio Brazuku, zvaničnu loptu Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. Lopta je otkrivena spektakularnom 3D svetlosnom projekcijom u čuvenom parku Laži u Rio de Žaneiru.

brazuka

Brazuka je dobila naziv još u septembru 2012. posle javnog glasanja u Brazilu, koje je obuhvatilo više od milion ljubitelja fudbala.

Naziv ‘brazuka’ je kolokvijalni lokalni termin koji znači ‘brazilski’ i kojem se opisuje brazilski način života.

Boje i trakasti dizajn panela simbolizuju tradicionalne raznobojne narukvice sa željama koje se nose u zemlji, a pored toga održavaju živost i zabavu, koji se povezuju sa fudbalom u Brazilu.

Brazuka je prošla kroz temeljno dvoipogodišnje testiranje koje je uključilo više od 600 najboljih igrača sveta, kao i 30 timova u ukupno 10 zemalja na tri kontinenta, što je čini ubedljivo najviše testiranom loptom u istoriji adidasa, i zahvaljujući čemu je pogodna za sve uslove.

„Moj prvi utisak je da je Brazuka fantastična i da ćemo se ludo zabaviti njome. Siguran sam da će je svi igrači zavoleti. Dodatno mi je povećala uzbuđenje i iskreno, ne mogu da dočekam prvu utakmicu”, rekao je brazislki reprezentativac Dani Alveš.

https://youtu.be/PImQsVsXCrI

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter