0
Fudbal

FOTO: FSS

Španci pokvarili Bojovićev oproštaj

Objavljeno: 03.12.13 u 12:15
FOTO: FSS
FOTO: FSS

Šestostruki evropski i dvostruki svetski prvak, je „pokvario“ oproštaj Vidana Bojovića od reprezentativnog dresa, u fantastičnoj atmosferi kragujevačke hale „Jezero“. Gotovo iz cele Srbije došli su brojni ljubitelji futsala u želji da pozdrave istinsku legendu, popularnog Britvu, koji je skoro deset minuta primao poklone sa svih strana. Ipak, Španija u rezultatskom smislu nije dozvolila da i po krajnjem ishodu pamti svoj poslednji meč pred kragujevačkom publikom u dresu „orlova“.

Srbija – Španija 1:6 (1:3)

Kragujevac. – Sportska hala: „Jezero“. Gledalaca: 2.000. Sudije: Roberto Gracia Marin (Španija) i Sreten Vasić (Srbija). Strelci: 0:1 Pola u 10, 1:1 Kocić u 15, 1:2 Migelin u 20, 1:3 Raul Kampos u 20, 1:4 Raul Kampos u 33, 1:5 Rafa Usin u 37 i 1:6 Kintela u 40.minutu. Žuti kartoni: Vesić i Surudžić (Srbija). Nagomilavanje prekršaja: Srbija 6 (2-4), Španija 7 (3-4).

„Želim da se zahvalim svima, koji su došli da me podrže u ovom poslednjem pohodu, zaista je bila milina igrati u jednom ovakvom ambijentu. Emocije su sada suviše jake da bih realno sagledao sve što se dešavalo, ali u svakom slučaju sam zadovoljan delom karijere, koji se odnosio na reprezentaciju. Što se tiče meča sa Španijom, mislim da je rezultat previsok, da nije u pravoj meri odslikao snage dva tima“ – istakao je Bojović po završetku meča.

Nije to bila preterano dopadljiva, koliko poziciona i taktički dobro postavljena igra gostujuće selekcije, koju predvodi Hoze Venansio. U uvodnim minutima, nije bilo prevelikih uzbuđenja, „crvena furija“ je kontrolisala igru, Aksentijević je u nekoliko navrata sjajno ukrotio udarce iz daljine. Uz dosta sreće, Španci su došli do početnog vođstva, kada se iz neposredne blizine u strelce upisao Pola. Srpska reprezentacije je uzvratila izuzetnom akcijom, koju je prefinjenim udarcem završio Kocić. Kada se učinilo da će se na odmor otići sa nerešenim ishodom, gosti su u poslednjem minutu postigli još dva gola. Najpre je Aksentijevića savladao Migelin, a bukvalno u poslednjoj sekundi iz slobodnog udarca mrežu našeg tima pogodio je i Raul Kampos.

U nastavku, baš kao u prvom delu, Španci su na sredini vešto čuvali loptu, postepeno gradivši akcije iz kojih se ugrožavao Aksentijević. Naša odbrana je popustila u 33.minutu, kada je svoj drugi gol na utakmici postigao Raul Kampos, koji se bori za mesto u selekciji, koja će nastupiti na Evropskom prvenstvu u Belgiji. Ponovo je finiš bio koban za Srbiju, Rafa Usin je povisio na 1:5, da bi 15 sekundi pre kraja, Kintela, postavio konačan rezultat. U preostalom vremenu, lopta je boravila u posedu Vidana Bojovića, što je izazvalo nove ovacije u znak zahvalnosti za sve ono što je pružio „atomski mrav“ srpskog futsala.

Reprezentacije Srbije i Španije će se danas od 19 časova još jednom odmeriti snage u novom prijateljskom susretu. Ovoga puta, meč će se igrati u beogradskoj ”Hali Sportova”.

hotsport.rs/fss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter