0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Nikolić: Šanse su 50-50

Objavljeno: 03.12.13 u 13:50
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Vojvodina u sredu u četvrtfinalnom meču Kupa Srbije gostuje Crvenoj zvezdi, da bi samo nekoliko dana kasnije tačnije u subotu protiv istog rivala završila jesenji deo sezone u Jelen Superligi.

Očekivanja od pre svega kup duela na konferenciji za medije izneo je trener Novosađana Marko Nikolić.

„Nema mnogo toga što bi trebalo reći u uvodu ove utakmice. Završavamo sezonu dvomečom protiv Crvene zvezde oba puta na njenom stadionu. Naša dva duela s pravom izazivaju veliku pažnju sportske javnosti. Utakmice su potpuno različitog karaktera jer u prvenstvu imate mogućnost da eventualni poraz na kraju ne utiče na plasman dok u kupu, znamo svi dobro, popravnog ispita nema.

Susret četvrtfinala kupa je od velike važnosti za oba kluba, a mi naravno razmišljamo samo o značaju koji ta utakmica u ovom trenutku ima za Vojvodinu. Jako želimo pobedu nad Crvenom zvezdom ali znamo da to ni malo nije lako i da imamo jako lošu tradiciju u kup utakmicama sa našim sutrašnjim rivalom. Nasuprot tome u prethodnih nekoliko prvenstvenih duela imamo pozitivan skor. Sve ovo što sam rekao nema neki veliki značaj jer sutra se sastaju dva potpuno različita tima u različitim okolnostima i ova utakmica nosi neku svoju potpuno novu priču.

Da bi se pobedila Crvena zvezda na njenom stadionu potrebno je da igrači Vojvodine budu na gornjoj granici svojih mogućnosti, besprekorno motivisani u šta  apsolutno ne sumnjam. Uz motivaciju i želju za pobedom potrebno je da držimo najviši nivo koncentracije ne svakog minuta, nego svakog sekunda utakmice. Maksimalna disciplina u igri se podrazumeva sama po sebi jer Zvezda ima jako mnogo kvaliteta u svom ofanzivnom delu tima. To im je najveći kvalitet uz izuzetnog golmana koji sa velikom energijom brani za svoj tim i daje mu stabilnost i sigurnost.

Ako budemo koncentrisani, motivisani i disciplinovani onda verujem da imamo šanse da savladamo velikog rivala na njegovom terenu. Kada bih se izražavao u procentima, rekao bih da su šanse 50-50. Na kraju, ko bude bolji na terenu neka odnese pobedu i ode u  polufinale kupa“ – gotovo u jednom dahu govorio je maldi stručnjak.

Reprezentativniog štopera “crveno-belih” Branislava  Trajkovića nekoliko poslednjih dana muči prehlada pa je trenirao smanjenim intenzitetom. Prema rečima trenera Nikolića on će sigurno biti u konkurenciji za sastav dok se levi bek Nikola Leković još uvek nije oporavio od povrede. Svi ostali igrači sun a raspolaganju stručnom štabu.

hotsport.rs/fkvojvodina.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter