0
Domaći fudbal

Ninković iz penala doneo pobedu Zvezdi (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.11.13 u 15:05

Fudbaleri Crvene zvezde teškom mukom savladali su u meču 14. kola JSL na Karaburmi OFK Beograd sa 1:2 (0:1) a pobedonosni gol postigao je Miloš Ninković sa bele tačke.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Bila je to lepa utakmica za gledanje, a OFK bio sasvim ravnopravan protivnik i ne bi bilo ne zasluženo da su bodovi sa ovog meča billi drugačije raspoređeni.

Ostaje za sada dilčema da li je arbitar Jeremić ispravno dosudio penal nakon starta na Marđi iz koga su crveno – beli stigli do pobede.

„Veoma teška utakmica, imali smo mnogo sreće, moramo da skupimo redove jer sa ovakvom igrom protiv Vojvodine neće nam biti dobro. Moramo da popravimo igru i u celini nisam zadovoljan“ rekao je Slaviša Stojanović posle utakmice.

ofk-zvezda_20

Tok utakmice:

90′ +3 Završena je utakmica na Omladinskom stadionu gde je u Crvena zvezda teškom mukom savladala OFK Beograd sa 1:2.

90′ Mrđa je napustio igru a na terenu je Mirić.

88′ Novu dobru šansu imao je OFK Beograd, a u šansi je bio Škrbić čiji je udarac Bajković odbranio.

84′ Stojanović izvodi Daudu i u igru uvodi Kasalicu, dok je Krmptić uimesto Ješića u vatru stavio Škrbića.

ofk-zvezda_17

79′ GOOOOOOOOOOOOOL 1:2 Ninković! Penal za Zvezdu dosudio je arbitar Jeremić, nakon što je Mrđa oboren u kaznenom prostoru. Loptu je uzeo Miloš Ninković i rutinski savladao Pavlovića.

72′ Prvu izmenu izvršio je Zlatko Krmpotić i umesto Čavrića u igri je Ivanović.

71′ Mogla je Zvezda do nove prednosti nakon centaršuta MIlijaša sa leve strane. Lopta je bila upućena na drugu stativu gde se našao Dauda ali je iz realtivno teške situacije promašio prazan gola.

69′ Novu sjajnu šansu imali su ‘romantičari’. Čavrič je istrčao gotov sam pred Bajkovića ali nije navreme šutirao i prilika je otišla u nepovrat.

55′ GOOOOOOOOOOOOL 1:1 Čavrić! Isplatio se pritisak na početku drugog poluvremena koji su izvršili izabranici Zlatak Krmpotića. Ješić je probio sa leve strane ušao u kazneni prostor u blizini golaut linije, onda nakon driblinga uputio prizmenu loptu ka penalu, a tu je neomatona bio Čavrić i preciznim udarcem matirao Bajkovića.

49′ OFK Beograd nastavlja sa dobrom igrumo, pa su ponovo Čavrić i Gajić bili u šansi ali nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol Bajkovića.

46′ Počelo je drugo poluvreme na Karaburmi gde igraju OFK Beograd i Crvena zvezda koja vodi golom Mrđe od 43. minuta.

45′ +7 Poluvreme na Omladinskom stadionu. Zanimljiva i lepa utakmica za gledanje. Dosta šansi na obe strane, jedna prečka i jedan gol, sve u svemu prijatno fudbalsko poluvreme na Karaburmi. Na ostalim utakmicama koje se igraju u terminu od 13 sati Radnički golovima Spalevića i Tintora vode sa 2:0 protiv Novog Pazara, dok na utakmici Javor – Jagodina nema pogodaka.

ofk-zvezda_08

43′ GOOOOOOOOOOOOOL 0:1 Mrđa! Sjajno je Mijailović ostavio dvojicu protivničkih igrača iza sebe, ušao sa leve strane u kazneni prosto i oštro po zemlji posalo loptu na peterac a Mrđi nije ostalo ništa drugo osim da ispuži nogu i zatrese mrežu OFK Beograda.

38′ Samo minut nakon Mrđine prilike videli smo i najbolji potez u dosadašnjem delu utakmice. Ninković je driblao oko ivice 16-erca i nakon što je otresao rival šutirao je iz sve snage, Pavlović je bio kratak a OFK spasila prečka!

37′ Sada je Mrđa imao šansu koju je teže promašiti. Nakon jednog kornera sa desne strane, lopta se odbila ka vrhu kaznenog prostora i na nju je natrčao Ninković, glavom je poslao na peterac, a tamo je Mrđa reagovao traljavo i glavom poslao loptu u ruke Pavlovića.

34′ Novu priliku imao je OFK Beograd. Nakon prodora Čavrića po desnoj strani i solidnog centaršuta, svoj šut glavom oprobao je Ješić.

26′ Nakon oko šest do sedam minuta prekida utakmica je nastavljena

ofk-zvezda_03

20′ Prvo iskušenje za golmana domaćih. Mrđa se sa leve sgrane izbori za poziciju, ušao u kazeni prosto šutirao a Pavlović krajnjim naporom odbranio. Na drugoj strani odmah nakon toga Gajić je ušao u šansu a Bajković dobro odbranio. Nakon toga usledio je prekid zbog transparenta koji su razvili navijači Crvene zvezde a na kome piše ‘Ne TOLErišemo više’. Pored toga Delije su razvile veliku zastavu na kojoj su sudije prikazane kao kriminalci sa fantomkama pa je i to bio razlog za prekid.

19′ Preuzela je inicijativu Crvena zvezda koja ima više loptu u nogama i postepene steže obruč oko gola Pavlovića, ali za sada bez prave šanse.

9′ Planić je imao šansu iz kategorije stopostotnih! Zdjelar je izveo slobodan udarac sa leve strane, lopta dugo putovala u kazneni prostor u kome su bili uspavani igrači Zvezde, pa je Planić sam kao duh sa oko pet metara glavom poslao loptu tik pored leve stative gola Bajkovića.

4′ Prvi pokušaj na utakmica da ugrozi gol protivnika imao je Dauda ali je njegov šuta sa oko dvadeset metara otišao visoko preko prečke gola domaćih.

1′ Počela je utakmica između OFK Beograda i Crvene zvezde. Početni udarac izveli su ‘romantičari’. Teren nije u dobrom stanju pa će to sigurno uticati na kvalitet igre.

Čini se da su crveno – beli stvorili lošu tradiciju na Omladinskom stadionu pošto slast pobede nisu okusli u prethodna tri susreta i zbog toga bi ovo mogao da bude neizvestan duel.

Sa druge strane činjenica je da su po prikazanoj igiri izabranici Slaviše Stojanovića u dobroj formi, ali pod zaostatka za prvolasiranim Partizanom svakako će predstavljati opterećenje koje će oni morati da prevaziđu ukoliko žele da potvrde epitet favorita.

Izabranici bivšeg igrača Crvene zvezde Zlatka Krmptića će u ovom susretu kao glavni aduti imati svoju mladost i želju za nadigravanjem pa ukoliko ima se ukaže prilike da ‘otkinu’ koji bod veliko protivniku sigurno će je iskoristiti.

Televizijski prenos utakmice OFK Beograd – Crvena zvezda biće emitovan na programu Arena 3.

Stadion: Omladinski. Sudije: Milan Jeremić, Uroš Stojković, Miroljub Petković.

OFK Beograd: Pavlović, Bates, Planić, Vasiljević, Antonov, Zdjelar, Ivanović, Gajić, Paločević, Ješić, Čavrić.

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Krneta, Lazić, Mijailović, Gogić, Ninković, Milijaš, Pečnik, Dauda, Mrđa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter