0
Košarka

Sjajni Mačvan doneo trijumf Galatasaraju

Objavljeno: 30.11.13 u 23:21

macvan

Košarkaši Galatasaraja došli su do pete pobede ove sezone pošto su u meču osmog kola turskog prvenstva pobedili Gazijantep sa 79:69, a najzaslužniji za to bio je Milan Mačvan.

Mačvan, koji je tek pre nekoliko nedelja licenciran za domaći šampionat, protiv Gazijantepa je pružio svoju najbolju partiju sezone.

Srpski košarkaš je na terenu proveo skoro 31 minut i za to vreme je postigao 17 poena i imao 12 skokova, što mu je donelo sjajni ’dabl-dabl’ učinak.

Dva poena manje od Mačvana postigao je Akjol, koji je imao i četiri asistencije, dok je drugi srpski košarkaš u redovima istanbulskog kluba Zoran Erceg meč završio sa osam poena i dva skoka.

Kod Gazijantepa, Akpinar je postigao 17 poena, a na terenu su se našla i dvojica srpskih košarkaša. Oliver Stević je postigao 12 poena i imao 11 skokova, dok je Dejan Borovnjak meč završio sa 16 poena i pet skokova.

Galatasaraj je, inače, tokom cele utakmice kontrolisao rezultat i na kraju zasluženo došao do pete pobede, pa sada drži peto mesto na tabeli turskog šampionata. Gazijantep je na 13. poziciji sa skorom od dve pobede i šest poraza.

U narednom kolu, 9. decembra, Galatasaraj u derbiju dočekuje Fenerbahče. Pre toga, Mačvana i njegove saigrače očekuje duel sa Unikahom u Istanbulu u osmom kolu Evrolige. Taj meč na programu je u četvrtak od 19.30.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter