0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Jojić čuva Partizan na vrhu (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 30.11.13 u 16:56

Fudbaleri Partizana na svom stadionu bez prisustva publike savladali su u meču 14. kola Jelen Superlige ekipu Spartaka sa 2:0 (0:0).

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Partizan je potpuno dominirao na ovoj utakmici a oba gola za crno – bele postigao je Miloš Jojić. Sa druge strane Saprtak je zapretio tek kada su crno – beli vodili sa dva gola prednosti ali nisu uspeli da naprave iznenađenje na ovom utakmici.

„Mislim da smo zasluženo pobedili. Igrali smo veći deo utakmici korektno i dobro. Bilo je delova kada nismo billi dobri, ali teško je igrati pred praznim tribinama. Okrećemo se ka Kup utakmici u Subotici i tu usmeravamo sve snage.“ rekao je Vuk Rašović posle utakmice.

Sa druge strane Dragi Kanatlarovski nije imao razloga za zadovoljstvo.

„Nije Partizan bio prejak ali mi nismo dobro ušli u utakmicu, ali prvo poluvremen nismo toliko dobr igrali. U drugom delu utakmice dva prekida i dva gola Partizana, ali mi smo bolje odigrali u tom delu međutim nismo iskoristili svoje šanse. Čeka nas sasvim druga utakmica u Subotici. Mislim da su šanse u Kupu podjednake i svim silama se spremamo da eliminišemo Partizan“ rekao je šef struke Spartaka.

Partizan je ovom pobedom sačuvao prvu poziciju i bod prednsoti u odnosu na večitog rivala.

Tok utakmice:

90′ +3 Kraj utakmice u Humskoj. Golovima Jojića u 50. i 60. minutu Partizan je savladao Spartak sa 2:0.

81′ Još jednu sjajnu šansu propustio je Nosković koji je ovoga puta za razliku od prethodne situacije sjajno šutirao glavom, a Stojković uz pomoć prečke sačuvao mrežu.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

77′ U igri je Šaponjić koji je tako postao najmlađi igrač u istoriji Partizana koji je debitovao za prvi tim. Taj rekord do sada je držao Dejan Marković koji je davne 1989. godine zaigrao protiv Vardara sa 16 godina, četiri meseca i 26 dana, a Šaponjić trenutno ima 16 godina, tri meseca i 28 dana.

67′ Promašaj Noskovića za špice! Nabačenu loptu koja je preletela Stojkovića, Nosković je glavom sa oko 30 santimetara trebalo da smesti u praznu mrežu ali je on promašio čitavu loptu koja je otišli u polje.

60′ GOOOOOOOOOOOOOOL 2:0 Ponovo Jojić! Nakon faula nad Milošom Ninkovićem, loptu je namestio Miloš Jojić i domerenim udarcem plasirao precizno loptu u mrežu Spartaka.

50′  GOOOOOOOOOOOOOL 1:0 Jojić! Penal za crno – bele dosudio je Dimitrijević nakon konsultacije sa pomoćnim sudijom koji je bolje video da je jedan od defanzivaca Spartaka igrao rukom. Loptu je uzeo Jojić i bio siguran izvođač sa bele tačke.

46′ Natsavljena je utakmica na stadionu Partiizana.

45′ Nakon prvog poluvremena nije bilo golova, Partizan je imao potpunu inicijativu ali izabranici Vuka rašovića to nisu uspeli da pretvore u golove.

33′ Luka zatresao prečku. Malbašič jeprošao po desnoj strani, poslao loptu do Luke a on sa peterca pogodio okvir gola.

 32‘ Još uvek bez promene rezultata u Humskoj, a Partizan je taj koji ima terensku inicijativu.

partizan - spartak 286

20′ Šarac je pokušao da probije sa leve strane, ali samo što je loptu pustio u prostor ništa ozbiljnije se nije dogodilo.

15′ Dva pokušaja Ninkovića u kratkom vremenskom razdoblju. Drugi put ga je uposlio Saša Ilić, ali Ninković šutira pored gola. Partizan ima potpunu inicijativu inicijativu. Posed lopte za Partizan 78 odsto, a Spartak svega 22.

1′ Počala je utakmica na stadionu Partizana pred praznim tribinima jer crno – beli odrađuju kaznu.

Trener kluba iz Humske, Vuk Rašović već izvesno vreme ima problema sa povređenim igračima pre svega kada je napad ekipe u pitanju jer su Nemanja Kojić i Fofana gotovo otpisani do kraja jesenjeg dela prvenstva.

Zato će, doduše sa klupe, svoju šansu vrebati veoma mladi Ivan Šaponjić, a ukoliko ka Rašović pošalje na teren on će postati najmlađi igrač u istoriji Partizana koji je odigrao zvaničnu utakmicu. Taj rekor trenutno drži Dejan Marković koji je davne 1989. godine zaigrao protiv Vardara sa 16 godina, četiri meseca i 26 dana, a Šaponjić trenutno ima 16 godina, tri meseca i 28 dana.

Koliko će crno – belima biti ‘lake noge’ verovatno će zavisiti i od utakmice na Karaburmi gde OFK Beograd igra sa Crvenom zvezdom a taj meč počinje u 13 sati.

Šef stručnog štaba Spartaka Dragi Kanatlarovski prepustio je ulogu favorita Partizanu ali je takođe izrazio nadu da će njegova ekipa sa stadiona crno – belih otići neporažena.

Utakmica Partizan – Spartak igra se od 15 sati uz prenos na programu Arena 1.

Stadion Partizana. Gledalaca: -. Sudija: Dejan Dimitrijević.
Partizan: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Ne. Petrović, A. Živković, Marković, Jojić, Ilić, Ninković, Luka.
Spartak: Aleksić, Stevanović, Radović, Vidović, Milošević, Šarac, Farkaš, Trivunović, Torbica, Puškarić, Nosković.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter