0
Auto Moto

Maldonado prešao u Lotus

Objavljeno: 30.11.13 u 00:08

maldonado

Pastor Maldonado u narednoj sezoni Formule 1 voziće za ekipu Lotus.

Vozač iz Venecuele je posle odlaska iz Vilijamsa pregovarao i sa Zauberom, odlučio se za Lotus jer bi njihov bolid mogao da bude konkurentan u sledećoj sezoni.

„Lotus je za mene fantastična prilika. Nije tajna da sam želeo da promenim tim da bih napravio korak napred u svojoj karijeri. Lotus mi upravo omogućuje baš to, da bih bio konkurentan sledeće sezone. Pravila se drastično menjaju, tako da je ovo pravo vreme za novi početak“, izjavio je Maldonado.

Novi vozač Lotusa je proveo u Vilijamsu tri sezone, a najveći uspeh mu je pobeda u trci za Veliku nagradu Španije prošle sezone.

„Jasno je da Pastor ima potencijal, što je pokazao pre tri godine, kada je osvojio titulu u GP2 seriji, a potom je imao sjajne trke u Vilijamsu. Uveren sam da je Lotus pravo okruženje za njega i da će pokazati sve što zna na stazi“, rekao je Erik Bulije.

Lotus je objavio da će naredne sezone uz Maldonada u timu biti i Roman Grožan.

Kimi Rajkonen koji je braio boje Lotusa ove godine, prelazi u Ferari gde će zameniti Felipea Masu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter