0
Evroliga

Evroliga: Nahbar MVP 7. kola

Objavljeno: 30.11.13 u 12:13

Košarkaš Barselone Boštjan Nahbar najkorisniji je igrač 7. kola Evrolige, objavljeno je na sajtu tog takmičenja.

Euro-League-Basketball.

Slovenački reprezentativac je, u pobedi Barselone nad Fenerbahčeom sa 94:81, imao indeks uspešnosti 31, a ubacio je 23 poena uz odličan procenat šuta (4/6 za dva poena, 3/5 za tri poena, 6/7 sa linije za slobodna bacanja).

Pored toga, Nahbar je zabelezio i devet skokova, po jednu asistenciju i blokadu, a nad njim je napravljeno sedam faulova.

U 7. kolu najelitnijeg košarkaškog takmičenja, najbolji indeks uspešnosti, 36, imao je igrač Armanija Kit Lengfort, koji je u porazu svoje ekipe od Žalgirisa postigao 29 poena, uz šest skokova, tri asistencije, jednu ukradenu loptu, a nad njim je načinjeno čak 13 faulova.

Najefikasniji u ovom kolu bio je upravo Lengfort sa 29 poena, najbolji skakač bio je centar Barselone Janis Burusis sa 12 uhvaćenih lopti, najbolji asistent Danijel Heket iz Montepaski Sijene sa 10 asistencija, dok je Džamon Gordon iz Efesa ukarao pet lopti.

U dosadašnjem delu takmičenja, Gordon i košarkaš Crvene zvezde Čarl Dženkis su najbolji „kradljivci“ sa 2,9 ukradene lopte po utakmici.

U 7. kolu Evrolige trojica košarkaša su zabeležila „dabl-dabl“ učinak: Nemanja Bjelica iz Fenerbahčea sa 20 poena i 10 skokova, igrač Bajerna Džon Brajant sa 12 poena i 11 skokova i Heket, koji je zabeležio 29 poena i 10 aisistencija.

hotsport.rs/beta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter