0
Ostali sportovi

Rukometašice Srbije ubedljive protiv Angole

Objavljeno: 29.11.13 u 20:39

seniorke_srb_sva_himna

Ženska reprezentacija Srbije u 100 utakmici kao samostalna država ostvarila je pobedu na „Trofeju Srbija 2013“, koji se održava u Vrnjačkoj Banji.

Izabranice selektora Saše Boškovića savladale su Angolu 34:21 (17:10) i na taj način dokazale da su spremne za start Svetskog šampionata 6. decembra 2013. godine.

Od samog početka meča, naše devojke igrale su dobro i u već u 4. minutu kada je na semaforu stajalo 3:0 pokazale da su mnogo kvalitetnije od gošći iz Angole.

Najveću prednost imale su u 54. minutu (+15), 32:17, a selektor Bošković dao je svim igračicama šansu. One su na najbolji način to iskoristile i svih šezdeset minuta nisu se opustale i maksimalno angažovano ispunjavale su sve ono što je stručni štab pripremio za ovaj duel.

Andrea Lekić je sa sedam golova bila najefikasnija u našem timu, Nišavić je dodala pet, a po tri pogotka postigle su Krpež, Damnjanović i Dmitrović.

Saša Bošković, selektor Srbije, posle utakmice je rekao:

„Očekivao sam malo više od reprezentacije Angole. Mi smo ispunili sve naše zadatke, kada je ova utakmica u pitanju. Sve devojke igrale su 20 minuta. U subotu nas očekuje dosta teži meč sa selekcijom Hrvatske. Na kraju mogu da kažem, da smo spremni za start Svetskog prvenstva 6. decembra protiv Japana“, izjavio je Bošković.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter