0
Košarka

Pašutin selektor Rusije

Objavljeno: 29.11.13 u 14:49

jevgenij-pasutin

Jevgenij Pašutin trener Lokomotive Kubanj iz Krasnodara, koja je u evroligaškoj grupi D dva puta savladala Crvenu zvezdu, imenovan je danas za novog selektora košarkaške reprezentacije Rusije što je jasan znak da se čelnici saveza nadaju da će „zbornaja komanda“ igrati na predstojećem Svetskom prvenstvu u Španiji.

„Jednoglasnom odlukom članova Saveza za novog selektora seniorske reprezentacije Rusije imenovan je Jevgenij Pašutin“ – kratko je na konferenciji za medije saopštila predsednik Košarkaškog saveza Rusije Julija Anikejeva.

Pašutin, koji je tokom karijere osim u Lokomotivi radio još u Spartaku iz Sankt Peterburga, moskovskom CSKA i Uniksu iz Kazanja, na čelu reprezentacije će zameniti Vasilija Karasjova koji je na Evropskom prvenstvu u Sloveniji ostvario veoma loš rezultat odnosno Rusi nisu prošli grupu pa se samim tim nisu ni palsirali na Mundobasket.

Međutim, „baćuške“ se nadaju da bi mogle da dobiju jednu od dve specijalne pozivnice koje će FIBA dodeliti evropskim savezima, kao što je to bio slučaj i pre tri godine kada su pozvani da igraju na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter