0
Evrokupovi

Nemanja Matić najviše pretrčao u prvih pet kola Lige šampiona

Objavljeno: 29.11.13 u 13:18

Srpski reprezentativac i fudbaler Benfike, Nemanja Matić, nalazi se na prvom mestu u Ligi šampiona po broju pretrčanih kilometara nakon pet odigranih kola.

Matić je odigrao ukupno 450 minuta na pet utakmica i pretrčao 66.390 metara, odnosno u proseku 13,2 kilometra po meču. Najveći radnik u Ligi šampiona je toliko dominantan u ovom pokazatelju, koji inače nije svojstven Srbima, da je drugoplasiranog Klaudemira iz Kopenhagena ostavio iza sebe za skoro pet kilometara.

Daleko iza srpskog reprezentativca ostali su i mnogi drugi igrači poznati po svojim trkačkim sposobnostima, poput Pogbe, Remzija, Vidala, Rafinje… Neverovatno požrtvovanje, upornost i posvećenost glavni su razlozi što se pola Evrope interesuje da dovede Nemaju Matića u svoje redove. Podsetimo, 25-ogodišnji fudbaler je u svojoj karijeri igrao za Radnički iz Obrenovca, Kolubaru iz Lazarevca, Jedinstvo iz Uba, Crvenu zvezdu, Partizan, Košice, Čelsi i Vitese.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter