FOTO: STARSPORT
in , ,

Izuzetan rezultat mlađih selekcija Srbije

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Omladinska i kadetska reprezentacija Srbije nakon uspeha u prethodna dva kvalifikaciona ciklusa i na finalnim turnirima dva kontinentalna šampionata pod okriljem UEFA osvojile su ukupno četvrto mesto na tabeli svih evropskih reprezentacija tih uzrasta, saopštila je evropska „kuća fudbala“.

Reč je o izuzetnom uspehu naših mlađih selekcija, koji ih svrstava u sam krem evropskog fudbala u kategoriji mlađih selekcija.

Srbija je sa osvojenih 9 bodova na četvrtom mestu. Prva pozicija i trofej „Moris Burlaz“ pripali su Francuzima sa 14 bodova, a slede Španija sa 14 i Holandija sa 10 bodova.

Sledi Srbija, koju redom u društvu najboljih 10 prate Portugalija (8), Rusija (8), Gruzija (7), Nemačka (7), Grčka (7) i Italija (7).

Najviše bodova je osvojila Omladinska reprezentacija pod vođstvom selektora Ljubinka Drulovića, koja je ove godine na Prvenstvu Evrope u Litvaniji postala šampion našeg kontinenta.

Srbija godinama unazad zauzima najviša mesta na evropskim rang-listama, što predstavlja ogroman razlog za optimizam za vreme koje dolazi.

hotsport.rs/fss.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

EL: CSKA slavio u Ukrajini (VIDEO)

Partizan poražen na Cetinju