0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

FSS pristao da tzv. Kosovo igra prijateljske utakmice

Objavljeno: 29.11.13 u 08:33
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Kako saznaje dnevni list Politika Fudbalski savez Srbije (FSS) bi tokom naredne nedelje na Kongresu Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) u Brazilu trebalo da dozvoli reprezentaciji takozvane države Kosovo da igra prijateljske utakmice, ali pod uslovom da ne bude nikakvih državnih simbola. Veliku ulogu u celoj priči čini se ima i Vlada Republike Srbije sa čijim predstavnicima su čelnici FSS odnosno Tomislav Karadžić razgovarali u vezi sa ovom temom i od kojih je dobijeno „zeleno svetlo“ da se Kosovu dozvoli da igra međunarodne mečeve.

Za sada, Fudbalski savez samoproglašene države Kosovo ima dozvolu da mlađe kategorije i ženske selekcije igraju prijateljske susrete sa državama koje su je priznale. Naredne nedelje u Brazilu, u kojem će se održati i žreb za Svetsko prvenstvo 2014, i muški seniorski tim takozvanog Kosova bi trebalo da dobije zeleno svetlo, ali svakako ne i za zvanične utakmice. To znači da bi do susreta između Hrvatske i tzv. Kosova u Prištini, koji je najavio predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker, moglo da dođe u prvom slobodnom terminu FIFA, a to je krajem zime, prenosi Politika.

Međutim, na zvanične utakmice Fadilj Vokri, njegov savez i reprezentacija će pričekati nešto duže pošto punopravni član UEFA Fudbalski savez takozvanog Kosova može da postane tek kada ta paradržava dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama.

Za razliku od južne srpske pokrajine Republika Srpka kao entitet Bosne i Hercegovine nije dobio blagoslov FIFA da igra prijateljske utakmice odnosno meč protiv selkecije Srbije iako je u isto vreme podnet zahtev, a FSBiH nema ništa protiv toga.

hotsport.rs/politika.r

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter