FOTO:STARSPORT

FOTO:STARSPORT

Skupština Sportskog saveza Srbije (S S S) dodelila je danas na svečanoj sednici u Domu Narodne skupštine specijalno priznanje košarkaškom stručnjaku Dušanu Duddi  Ivkoviću i Veliboru Bori Milutinoviću za izuzetan doprinos u razvoju srpskog sporta.

Ivkoviću je priznanje uručio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.


“Ovo je velika čast za mene, priznanje sam dobio zahvaljujući timskom radu. Sav uspeh dugujem brojnim generacijama košarkaša i trenera koji su bili naši najbolji ambasadori širom sveta, kao i mojoj najdražoj selekciji – reprezenaciji” – rekao je Ivković na svečanosti.

Ivković je kao selektor Jugoslavije osvojio ukupno pet medalja – tri titule prvaka Evrope (1989, 1991, 1995), zlato na Svetskom prvenstvu (1990) i srebro na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine. Najveći uspeh sa reprezentacijom Srbije ostvario je 2009. na EP u Poljskoj kada je osvojena srebrna medalja.

Milutinović je jedini trener koji je pet puta uzastopno sa različitim reprezentacijama učestvovao na fudbalskim prvenstvima sveta – Meksiko (1986), Kostarika (1990), SAD (1994), Nigerija (1998) i Kina (2002).

hotsport.rs/tanjug.rs